X-Men lézerszemüveggel mindenkibe beleég a tekintetünk

By  | 

Patrick Priebe teljesen rá lehet kattanva minden olyan kütyüre, amiből lézerfény sugárzik, tavaly például egy az egyben lekoppintotta a Vasember filmben is előszeretettel használt lézeres kesztyűjét, ezúttal pedig egy másik képregényhős munkaeszközét másolta le meglehetősen valósághűen. A német srác az X-Men mutánsai közül egészen pontosan Küklopszot pécézte ki magának, és megalkotta a karakter szemét takaró szemüveg hű mását.

lazer-eyes-x-men-cyclops

A Laser Eyes nevűre keresztelt eszköz tulajdonképpen nem más, mint egy szimpla fényvédő kukker radikálisan átalakított változata, két vörös célzólézerrel és két kék színű lézernyalábbal lett felturbózva, oldalt pedig kék LED-fények jelzik, hogy a szuperfegyver éppen be van-e kapcsolva.

lasereyes-0

A lítium-polimeres aksival felszerelt szemüvegben ha pislogunk egyet a jobb szemünkkel, egy kapcsolót fordíthatunk el a szemüveg belső részén, ami aktiválja a kék lézersugarakat, a szemüveg szárán pedig egy-egy fémdugasz illeszkedik a fülekbe, hogy kellően stabilan megálljon a fejünkön, cserébe viszont meglehetősen kényelmetlen a viselete. A Lazer Eyes  persze nem követi 100%-ban a fiktív kellék eredeti funkcióját, Küklopsz a történet szerint ugyanis eleve azért visel szemüveget, hogy az blokkolja a szeméből kilövellő halálos lézersugarakat, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.

lasereyes-2

A srác nem győzi hangsúlyozni, hogy az erős lézerfény miatt valószínűleg ez az egyik legbetegebb és legveszélyesebb kütyü, amit valaha is készített, de ahogy az az általa korábban legyártott prototípusokra is igaz, ezt a szemüveget sem tervezi piacra dobni semmilyen formában, még tervrajzokat és tutorial-okat sem publikál az oldalán, hogy elkerülje a baleseteket és az ebből származó esetleges pereket. A hobbiból legyártott cuccai itt azért megtekinthetőek.