Wall of Sound 2.0 – hangfal

By  | 

Hang fal, szó szerint hangfal. A gardróbszekrény méretű iPhone / iPod dokkoló 2.0-ás verziójába 28 helyett már 44 db hangszórót és még két extra gyomrozós mélynyomót pakoltak a svéd szakemberek. Az 1600 W zenei teljesítményre képes romboló állításuk szerint a világ legnagyobb iPhone dokkolója. Valóban hatalmas, de láttunk már nagyobbat.

presspic1

Nézzük a számokat. 100 x 170 x 40 cm teret foglal el a szobából, tömege 178 kg, 40-20.000 Hz frekvenciatartományban teljesít, érzékenység: 95 dB. Ha feltoljuk csutkára könnyen lebonthatjuk vele az épületet, illetve tartós halláskárosodást is szenvedhetünk a maximálisan elérhető 130 dB-es hangnyomástól. Egy beépített majom fog vigyázni rá. Igen, a dokkoló tetején egy alig észrevehető a dokkolóval egyszínű, hófehér majomfej figyel, aki a szemszínével figyelmeztet, ha már az egészségükre ártalmas módon elszabadulna a hangerő. 100 dB körül figyelmeztető kékben kezdenek el pulzálni a szemei, ha tovább fokozódik a hangerő, akkor az írisze aranyszínűre vált, a veszélyzónában pedig pirosan izzik. Ha több mint 5 percig tombol a zene a piros zónában, a majom a saját egészségünk érdekében elnémítja a szettet.

ape

A WOS 2.0 Svédországban készül, minden darab egyedileg, kézzel, minőségi anyagok felhasználásával. Nem outsource-olják Ázsiába, minden a skandináv országban készül, miközben svéd órabérek ketyegnek. Az előállítás helyszíne pedig nem egy kórháztisztaságú, üvegfalakkal határolt, minimalista bútorokkal berendezett audio-laboratórium, hanem sokkal inkább hasonlít, egy oldschool asztalosműhelyre, ahol hi-tech robotok helyett valóban mesteremberek dolgozzák meg a fát, kézi szerszámokkal.

workshop_big

A 46 db hangszóró mellett a Wall of Sound 2.0 belsejében egy klasszikus csöves erősítő dolgozik. Kérdés persze, hogy az iPhone-ról megszólaló mp3-hoz vagy streamelt Spotify zenékhez mit tesz hozzá.

presspic4

Saját egyedi alkalmazással távvezérelhető.

Wall-of-Sound-2-0-2

Idén karácsonykor sajnos még nem hallgathatjuk a Mennyből az angyalt és a Jingle Bells a WOS 2.0-ról, ugyanis az csak jövő februárban érkezik. Árcetli: $6.900 (1,5 millió Ft).

compar

A WOS 2.0-át a világ legnagyobb iPhone dokkolójaként hirdeti a gyártó, ezek szerint elkerülte a figyelmüket a tavalyi CES-en bemutatott Behringer iNuke, ami a hangszórók számától eltekintve minden más paraméterben (méret, súly, zenei teljesítmény, árcetli stb.) veri a WOS-t.

Kapcsolódó cuccok:

2 hozzászólás