Samsung digitális audio felhozatal 2013-ra

By  | 

[CES 2013] A Samsung a TV-ken és okostelefonokon kívül bejelentette komplett audio újdonságait is a 2013-as évre, persze mindezt még a a CES előttre időzítve. Az új szettek érdekes egyvelegei a klasszikus és modern technológiáknak, így mindegyik darabnál el lehet mondani, hogy a régi megoldások keverednek mindeféle modern kapcsolódási lehetőségekkel.

A retrós vonalat elsősorban a HW-F750 Vacuum Tube Soundbar képviseli. A valóban egy padra vagy deszkára emlékeztető audio-szettet giroszkóppal szerelték fel, hogy automatikusan tudja a masina, milyen dőlésszögben és milyen pozícióban (állítva vagy fektetve) helyeztük el a szobában, így aszerint optimalizálja a hangszórást. A természetes hangzásról pedig az integrált vákuumcsöves erősítő gondoskodik.

HW-F750-es modellt nem mellesleg az első olyan audiós soundbarként hirdeti a Samsung, ami közvetlen Bluetooth-kapcsolatotot tud teremteni a Samsung Smart TV-jével, ami önmagában jól hangzik, de másfajta audió-eszköznél ez már egy létező feature, ezt mindenesetre igyekeznek még olyan extra funkciókkal megtoldani, mint például az AirTrackON, ami annyit csinál, hogy a tévé bekapcsolásakor a Vacuum Tube Soundbar is automatikusan bekapcsolódik.

A DA-F60-as jelzésű Portable Wireless Bluetooth Speaker esetében az újdonság annyi, hogy nemcsak Bluetooth-kapcsolaton képes audiót stream-elni (SoundShare-en keresztül), hanem NFC (near-field-communication)-kompatibilis eszközökön keresztül is. A felsőkategóriás Hi-fi hangzással egyenértékű, lényegében torzításmentes minőséget többek között neodímium mágnes és passzív membrán garantálja a hordozható eszközben.

A HT-F9750W típus nem más, mint a  7.1 Channel Home Theater System, amit az idén megjelenő Samsung-szupertévék, például a 4K-s ultra HD-s TV tökéletes házimozis kiegészítőjeként hirdetnek, talán nem véletlenül. Az 1330 wattos összeteljesítményű, zászlóshajónak titulált hangszórószett vákuumcsöves és digitális erősítőt rejt, sőt egy gallium-nitrid (GaN) erősítőt is, amivel a lejátszó lefedi a tipikus értékeken kívül eső frekvencia-tartományokat is. Az igen hangzatos nevű CPID, vagyis kerámia-polipropilén membrános hangszórók hangzása egész biztosan túlszárnyalja a “normál” házimozikét, nem is beszélve a beépített Blu-ray lejátszóról, ami természetesen az UHD-s tévéken nyújt maximális élményt.

Ha már Blu-ray lejátszó, akkor végezetül említsük meg a BD-F7500-as modellt, másnéven Premium Blu-Ray Player-t, ez szintén UHD-s megjelenítést támogató képernyőn érzi magát a legjobban, sőt az SD és HD-tartalmakat is képes igény szerint felskálázni. A benne megbújó 900 MHz-es dual-core processzor és a kapcsolódó Smart TV-s szolgáltatások lehetővé teszik a villámgyors internetes szörfözést vagy stream-elést a SmartHub-funkció igénybevételével, az AllShare-el pedig mindezek azonnali megosztása is lehetséges lesz.