Mini jacht wannabe milliárdosoknak

By  | 

The_Jet_Capsule_0001_Livello_27

Valószínűleg megmosolyognak majd a szomszédok, amint bedokkolunk Monaco, Cannes vagy Ajaccio kikötőjébe és besorolunk két város méretű gigajacht árnyékába, de akár milyen pici is, akkor is yacht. Luxus kicsiben.

The_Jet_Capsule_0089

A rendkívül sokféleképpen konfigurálható JetCapsule 7 méteres, azaz 23 lábas méretben érkezik és ha csak félnapos kiruccanásokra vagy vízitaxiként használjuk, akár 7 ülőhellyel is számolhatunk, ha viszont a konyhasarkos, WC-s, franciaággyá hajtogatható ülésekkel rendeljük, úgy már csak 2 személy részére nyújt összkomfortos úszó otthont.

D-Spec_Lay

A motorválasztékkal sem fukarkodtak a tervezők, a 150 lóerős alapmotortól a 2×350 lóerős tolóerőig bármit választhatunk. Előbbivel 18 (32km/h), utóbbival 50 csomós (90km/h) sebességre képes a luxuskapszula.

Jet_Internal_29Be

A mini jachtok Pierpaolo Lazzarini tervei alapján Nápoly kikötőjének közelében készülnek. De vajon ki a célcsoport? Az ára egyelőre nem ismert, de nagy valószínűséggel drágább lesz, mint egy hasonló méretű vitorlás, nem beszélve a fenntartásáról, fogyasztásról és valószínűleg nem lesz olcsóbb, mint egy hasonló méretű, teljesítményű powerboat. Milliárdokat nem kell kicsengetni érte, mint egy valamirevaló luxusjachtért, de valószínűleg több tízmillió forintak megfelelő eurót kérnek majd érte. Legvalószínűbb felhasználása talán, hogy a partközelben, de mégsem a kikötőben horgonyzó gigajachtokról kihajózzanak vele a partig meg, vissza, ha monstrum nem férne be helyhiány miatt mondjuk egy Positanohoz hasonló kisváros kikötőjébe, az utasok pedig már unják a jetskit vagy a helikoptert. Mondjuk Roman Abramovics 167 méteres 220 milliárdos gigajachtján a partraszálló hajó is épület méretű és a két helikopter leszálló mellett tengeralattjáróval is lehet meneküli a paparazzók elől. JetCapsule videó + galéria:

2 hozzászólás