Hibrid csöves audio-rendszerek a Samsungtól

By  | 

A Samsung a korábban csak a prémium kategóriás audio termékeknél használt, természetes hangzást nyújtó csöves erősítőket vezeti be az elérhető árú audio-rendszerek világába, és ötvözi azokat a digitális erősítők előnyeivel. A felettébb dizájnos cuccok pedig kivételesen nem tengerentúli koncepciók, hanem a januári CES-en bemutatott és már idehaza is megvásolható portékák.

Házimozi: A belépő szintű, 5.1-es DVD lejátszós HT-E330 házimozi-rendszert már 39 900 Ft-ért hazavihetjük. Ez a modell ugyan még nem, de a Blu-ray-es házimozik közül valamennyi (HT-E4500-tól felfelé) már 2012-es Smart Hub-bal és full webböngészővel rendelkezik.

Közülük is az idei csúcskategória a 369 900 Ft-os árcetlit viselő Samsung HT-E6750W. Utóbbi az első 7.1 csatornás Blu-ray 3D házimozi rendszer Magyarországon, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját alkalmazza, egyetlen egységen belül kombinálva a csöves és a digitális erősítőt is.

A forgatható hangsugárzók fölfele is állíthatók, így a visszaverődött hang fölülről éri a hallgatót. A hátsó vezetéknélküli szatellit hangszórók még nagyobb rugalmasságot biztosítanak a rendszer elhelyezését illetően. Esztétikai szempontból a kecses designt a rendszer elülső részén és tetején látható Samsung elektroncsövek dobják fel, amelyek működés közben diszkréten világítanak.

A HT-E6750W házimozi-rendszer beépített Wi-Fi-vel, teljes értékű web böngészővel, valamint sok száz, a Samsung Apps által biztosított alkalmazással érkezik. A kedves júzer mindemellett a Facebook és Twitter accountjához is hozzáférhet.

Dokkolók: A Samsung csöves erősítővel rendelkező audio dokkolója a világ első dokkoló rendszere, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját használja, ugyanakkor egy sor Galaxy S és Apple iOS készüléket is támogat. Az idei belépő szintű modell a 2 csatornás hangszóróval, 10 wattos mélysugárzóval, Bluetooth kapcsolattal felszerelt, Galaxy S okostelefonokat és iPod/iPhone készülékeket támogató  DA-E550, amely itthon 39 900 Ft-ért vihető haza.

A középkategória csak a Galaxy S okostelefonokkal kompatibilis tagja a Samsung DA-E660 audio dokkoló, az Apple és Galaxy S készülékeket is támogató tagja pedig a DA-E650. Mindkét készüléken 69 900 Ft-os árcetli figyel. A remek hangzás mellett töltőként is funkcionálnak. Mindkét kürt alakú dokkolót 40 watt teljesítményű, beépített hangszóróval látták el, de integrált mélysugárzó is található bennük.

Vezeték nélküli csatlakoztathatóságra alkalmas prémium modell a DA-E750, amelyen már egy masszív 199 900 Ft-os árcetli figyel. A dokkoló kettős szerkezete révén szintén kompatibilis a Galaxy S okostelefonokkal és az Apple iOS készülékeivel – beleértve az iPodot, az iPhone-okat és az iPadet is. A 2.1 csatornás hangszóróval és beépített, 100 wattos mélysugárzóval is felszerelt audio dokkoló analóg (kompozit) bemenettel is rendelkezik.

A közép- és felső kategória készülékei (DA-E650, DA-E660, DA-E750) rendelkeznek USB porttal az audio fájloknak pendrive-ról, hordozható zenelejátszóról vagy merevlemezről történő lejátszásához, és az MP3, WMA és WAV fájlformátumokat egyaránt támogatják. A prémium DA-E760 modellnél a hangfájlok vezeték nélküli lejátszása is lehetséges Bluetooth (3.0+ HS) kapcsolaton, valamint Samsung termékeknél az AllShare-en, míg az Apple esetében az Airplayen keresztül.

+ Még több fotó Facebookon…

3 hozzászólás