Száll a zene AirPlay-el – Pioneer VSX-1021

By  | 

Az Apple-nek egy újabb nagy márkát sikerült meghóditania, immáron a Pioneer is egy sor olyan médialejátszót és házimozi-szettet készül megjelentetni a közeljövőben, amik már támogatják az AirPlay szabványt. Szám szerint 8 új modellel készülnek, ebből az egyik első képviselő a Pioneer VSX-1021-es típusú audió-videó vevőegység.

A 7.1-es csatornás megoldás elég impresszívnek mondható, az iTunes könyvtárakból vezeték nélkül szinkronizálhatók lesznek a zenék, azért azt nem nagyon reklámozzák, hogy ehhez vennünk kell még pluszban egy AS-WL300-as vezetéknélküli LAN adaptert is.

pioneer VSX-1021

Kompatibilis lesz az iPad-el, iPhone-al és iPod Touch-al, feltéve persze, ha 4.2-es verziójú iOS oprendszert futtató mobileszközzel rendelkezünk, és telepítjük az amúgy ingyenes Air Jam vagy iControlAV2 alkalmazások valamelyikét, velük akár már teljesen átvehetjük az irányítást a vevőegység felett. Macről vagy PC-ről pedig a 10.1 vagy annál frissebb iTunes verziókról streamelhetőek a médiatartalmak.

pioneer VSX-1021

Az ára 549$-re lesz belőve (~110.000 Ft), tehát a legfrissebb Apple-termékek beszerzése után még egy újabb nagyobb összeget kell kicsengetnie az igazi Apple-fanoknak, ha otthon maximális kényelem mellett akarnak zenét hallgatni vagy filmet nézni.