Streamelés analóg rendszerre – playGo USB

By  | 

Nagy divat mostanában minden háztartási eszközt vezetékmentesíteni, és ennek a trendnek megfelelően a sima régi audió rendszereket is megpróbálják bevonni a digitális világba. A playGo USB szett egészen pontosan az otthoni számítógépünket köti össze egy analóg rendszerrel, legyen az egy hifi-berendezés, hangfalszett, fejhallgató vagy akár egy szimpla rádiós magnó.

Két egységből áll, a jelküldő részt kell a számítógépre csatolni microUSB-s csatlakozóval (ez lehet PC vagy Mac is), és a receiver egységet kell egy audiós kimenetre kötni, ez leginkább RCA-s kimenetet vagy ritkább esetben optikai kábel-csatlakoztatást jelent. A gyártó szerint semmilyen előzetes telepítést nem igényel a rendszer, csak a Play gombot kell lenyomnunk, és elvileg már szól is a zene.

A két egység egy körülbelül 20 méteres rádiuszban képes befogni a másikat, és automatikusan ráállnak egy olyan csatornára a 2,4 GHz-es frekvenciasávban, ahol nincs különösebben interferencia, így zavarmentesen stream-elhetőek mindenféle zenés anyagok 24-bites digitális minőségben. Nem valami nagy méretűek, 10 x 10 centisek a „dobozok”, ami azért előnyös, mert ha sokkal kisebbek lennének, esetleg sok idősebb felhasználó beszedendő tablettának nézné őket, ugyanis ránézésre tényleg van egy ilyen beütésük.

Érdekesség, hogy nem holmi fröccsöntött műanyag kasznit kapott a playGo, hanem egy corian nevű anyagot használtak hozzá, amit amúgy leginkább konyhapultokban és más akril alapú (drágább) bútorokban szoktak alkalmazni. Talán ez is megdobja kicsit az árát, a playGo USB-t ugyanis kemény 450 dollárért vesztegetik (~90.000 Ft).

6 hozzászólás