Ünnepi Avatar vacsora Skype-on keresztül

By  | 

Karácsonyi , szilveszteri vacsora? Újévi ebéd? A család, rokonság, haverok a világ különböző pontjain szétszórva? Vagy csak két helyen kellene lenni egyszerre? Küld el az avatarod magad helyett a félvirtuális vacsorára.

A holland Wieden+Kennedy ügynökség a fenti problémára kínált megoldást és a szokásos online, offline karácsonyi képeslapok helyett a koncepció megvalósításával hívta fel magára a figyelmet. Egy szépen megterített ünnepi asztal köré öt életnagyságú, monitorfejű, webcames robotbabát ültettek.

A virtuális vacsoraasztalnál a www.virtualholidaydinner.com címen lehetett 15 perces időket befoglalni és a családot meghívni, mindezt egy egyszerű Skype app-on keresztül. Extra fícsörként az alkalmazás a fejmozgást is lekövette, így jobbra, balra forgatva fejünket a 18 collos monitorarcunkkal éppen arra nézhettünk, akihez beszéltünk vagy simán körbenézhettünk a szobában.

A két hetes időszak alatt hat kontinensről összesen 156 érdeklődő élt a lehetőséggel és ültek a virtuális asztal köré. A médiavisszhang alapján is sikeres volt a kísérlet, de természetesen a Wieden+Kennedy sem gondolja komolyan, hogy a Skype-os bejelentkezés helyettesíthet egy real-life ölelést, így a videokonferenciát, mint kommunikációs eszközt meghagyjuk egyelőre az üzlet partnerek irányába.
Videó a tovább után!