Dupla iPad 2 a 800 lóerős száguldó irodában – Brabus 800 iBusiness 2.0

By  | 

A német tuningműhely a Brabus úgy gondolta, hogy az első generációs iPadekkel szerelt iBusiness S-Class már kissé elavultnak mondható. Nem okozhatnak csalódást a leendő vásárlónak, így rövid reakcióidővel piacra dobták az iBusiness 2.0-ás kiadását, mely nem csak, hogy erősebb,még messzebbről ordít róla a pénz és a luxus, de már az új iPad 2-vel szállítják.

Persze nem csak az iPadeket cserélték ki, hanem szinte minden porcikájában frissült a négy keréken száguldó luxusiroda. A két iPad a S osztályos Merci első üléseinek háttámláiba került integrálásra és Wi-Fi-n keresztül csatlakoznak az internetre, illetve a csomagtartóba rejtett Mac Mini-re. A Mini biztosítja a processzor kapacitást, illetve az S-Class Command rendszerenhez kapcsolódva azon keresztül érhető el az autó extra funkcióinak többsége. Az iPad 2 integrált kameráinak köszönhetően a hátsó ülésbe simulva könnyedén bonyolíthatjuk videókonferenciáinkat miközben nyugodt fölénnyel toljuk le a belső sávban haladókat.

Az egyedi, direkt a Brabus számára fejlesztett iPad/iPhone alkalmazás is szerves része a luxusszedán csúcstechnológiás kommunikációs rendszerének. Az Alcantara és bőr kárpitozású tetőben észrevétlenül bújik meg a gombnyomásra diszkréten kihajló 16:9 arányú 40 cm képátlójú TFT kijelző, mely akár a jobb, akár a bal oldali iPad másodlagos kijelzőjeként tud szolgálni. Természetesen az első ülések fejtámláiba integrált kijelzők sem maradhattak el, azokon a DVBT vevő közreműködésével digitális TV adásokat nézhetünk, így a német autópályán rombolva sem maradunk le kedvenc sorozatunkról.

A hátsó középkonzolon számos USB bemenetet találunk. Itt különböző perifériákat csatlakoztathatunk a Mac-re, legyen az nyomtató vagy egy digicam, ha a fotóinkat szeretnénk felmásolni út közben. A zenéket pedig egy szintén az USB portokon keresztül csatlakoztatott 64GB-os iPod Touch szolgáltatja. A hangok egyébként vagy az S-Class saját hangrendszerén keresztül szólalnak meg, vagy a Sennheiser Noise Gard zajszűrős fejhallgatóival zárhatjuk ki a külvilágot és az utastérben amúgy sem igen hallható motor- és menetzajt. Ha még inkább vissza szeretnénk vonulni gombnyomásra lehúzhatjuk a sötétítőfüggönyöket a speciális színes hangulatvilágítással pedig egyedi belső atmoszférát teremthetünk magunk köré.

A Brabus full bőr kárpitozott belső tere igazán exkluzív megjelenést kölcsönöz. A hátul ülők érezhetik, hogy nincs nagy baj, tényleg a kiváltságosok közé tartoznak. A különleges minőségű bőr nem csak puha és lélegző, de extrém strapabíró is. Az ülések minden porcikája elektromosan állítható és az integrált, programozható négykezes Thai-masszázs sem hiányozhat a menüpontok közül.

A Brabus 800 iBusiness 2.0 luxusszendánja a leggyorsabb guruló iroda is egyben. A V12-es ikerturbó robbanékony 800 lóerő és mozdonyléptékű 1420 Nm csúcsnyomaték leadására képes. Ezek a paraméterek 3,9 mp alatt katapultálják a gépet 100km/h sebességre, a végsebességet az elektronika 350 km/h-nál fogja meg. A Brabus iBusiness 2.0 csomag egyébként bármelyik S-osztályos mercibe rendelhető az S 350-estől felfelé. A 800 lóerős motorral csak az S600-asba és az S65-ösöbe kérhető. Árcetli egyelőre nem ismert.

2 hozzászólás