TankBot teszt: okostelefonnal távvezérelhető mini tank

By  | 

A rajzfilmhős-szerű tankok, mintha a Verdákból szabadultak volna. Az interaktív mini robotok igazi személyiséggel rendelkeznek, gyorsabban kitalálnak egy labirintusból, mint egy kiéheztetett kísérleti egér, de a legjobb fícsör, hogy okostelefonnal távirányíthatóak. Szereztünk párat tesztelésre!

A februárban megrendezett Toy Fair játékkiállításon mutatták be a prototípust, melyet a népszerű Popular Science stábja 2011 legjobb játékának szavazott meg. Szeptemberben megindult a tömeggyártása, múlt hónapban kaptunk 2 tesztpéldányt kipróbálásra, most pedig már meg is vásárolható itthon is. Nézzük mit tud a TankBot!

A TankBot korrekt csomagolásban érkezik, az átlátszó betekintő ablakon és szintén átlátszó belső elválasztó elemeknek hála, mintha kis lánctalpas a doboz közepén lebegne, így kicsomagolás nélkül is szinte minden oldalról szemügyre vehető. A csomagolás hátlapján és nem áttetsző részein pedig minden fontos a használatához szükséges információt megtalálunk, így felhasználói kézikönyvre nem is lesz szükség.

Előkészületek, feltöltés: A feltöltést ötletesen, kábelmentesen oldották meg a tervezők. A tank hátuljából kihajtható egy 2 cm-es USB végződés, amivel rátolathatunk a laptop oldalára. Töltés közben világítanak a mini robot lámpái, majd kialszanak amit megvan a szükséges energia.

Játékmódok: A TankBot tetején egyetlen gomb található. A be- illetve kikapcsoláshoz 2 mp-ig kell nyomvatartani. A sikeres bekapcsolás tényét felsírással, Dart Vader szuszogással, lámpavillogással és más hasonló effektekkel adja tudtunkra. A bekapcsoló gombot 1-2 ill. 3 rövid lenyomással választhatjuk ki a kívánt üzemmódot. 1-es mód a labirintus megfejtés: ekkor magától megindul és az infra érzékelőknek köszönhetően a falak és tárgyak automatikus kerülésével megpróbál kijutni a mondjuk LEGO-ból vagy könyvekből épített útvesztőből.

A TankBot saját kis személyiséggel rendelkezik, ha valamilyen akadály kifog rajta vagy ha felborul, akkor egyszerűen elsírja magát, miközben pár perccel korábban még Dart Vadereses hörgéssel akart ránk hatni.

A 2-es mód a legkevésbé hasznos, ellenben vicces, ekkor szabadon bóklászik, meg-megáll és különböző hang- és fényjelzéseket ad ki. A legizgalmasabb mindenképpen a 3-as mód!

Távirányítás: Az amúgy öntörvényű Tankbot-ot 3-asba állítva átvehetjük felette az irányítást. Ehhez a szintén a dobozban található „iDeskPet universal remore control” egységet a fülhallgató kiementbe kell bepattintani, illetve egy ingyenesen letölthető alkalmazásra lesz még szükségünk. A Tankbot egyelőre Android-os okostelefonokról, illetve iPhone-ról, iPad-ről is vezérlhető.

Az alkalmazást elindítva meg kell adnunk a TankBot-unk négyjegyű gyári számát, PIN-kódját (pl. ha egy többen, többet össze akarunk ereszteni egy szobában, akkor ne legyen kavarodás, egyébként minden szín más-más frekvencián üzemel). Utána az érintőképernyőn megjelenik a vezérlő panel, a lánctalpas ezután már csak a mi utasításainkat fogja követni.

Először a hajunkat téptük, hogy miért nem arra megy amerre akarjuk, aztán utánaolvasva rájöttünk: a mobilunkról le kell venni minden hangot a zenekimenet kivételével (pl. billentyű hangok), a zenét pedig legalább 50%-ra fel kell tolni a legjobb teljesítmény érdekében. A távirányító hatótávolsága pedig kb. 3 méter.

Neonzöldben és narancssárgában kapható 8.480,- Ft-ért: Tankbot.

3 hozzászólás