Aszfaltbetyár Twitter hadüzenet a G8-aknak

By  | 

Twitter-üzeneteket már könyvformában is ki tudunk magunknak nyomtatni, sőt egy letölthető iOS-app még hangosan fel is olvassa nekünk a tweet-eket, de úgy tűnik, létezik még egy módja a rövid üzenetek terjesztésének, legalábbis offline üzemmódban. A One elnevezésű kreatív öntevékeny csoport konkrétan az utca aszfaltjára spricceli fel a csiripeléseket egy önjáró hidraulikus robot segítségével, ami tulajdonképpen nem más, mint egy felnagyított, kerekeken guruló tintasugaras nyomtató.

A Street Tweeter-t a csoport eszközként használja arra, hogy felhívja a figyelmet a szegénység és éhezés globális problémájára a nemrégiben lezajlott G8-as csúcstalálkozó kapcsán. Legelsőként Maryland-ben, a találkozó helyszínén vetették be a festékszóró masinát, de később egyenesen Washingtonba vitték a Pennsylvania Avenue-t kipingálni, ami történetesen a Fehér Ház és a Képviselőház utcája, így legalább lesz mit az elnöknek és a képviselőknek is olvasnia.

A robot festékszóró sebessége mintegy 8 km/h, és maximum 40 karakteres tweet-eket nyomat az aszfaltra a szóközöket is beleértve, vagyis szűkszavúbb még a 140 karaktert engedélyező normál Twitter-nél is, de legalább nincs tartalomszűrés.

Hogy ne érje szó a ház elejét, a festék vízben oldódik, szóval nem marad meg sokáig az utakon, azonban akiknek ez a pár napig megmaradó reklámfelület is sokat jelent, azok máris írhatják a felspriccelendő mondanivalójukat a @ONEStreetTweet címre vagy a One csoport honlapjára, és rövid időn belül ott fog virítani a lenyomatuk valamelyik utcán. Nagy befolyásunk ugyan nincs arra, hogy megmondjuk, hogy pontosan hol hagyjuk ott a névjegyünket, de a Street Tweeter jófej módon azonnal fotót is készít a művekről és visszaküldi nekünk. Videó a tovább után!


1 hozzászólás

  1. szakiyo

    2012. május 25. péntek at 18:27

    Ötletes ötletes. Nem szép dolog az elmaradt országokat kihasználni, de a segélyezéssel nem sok mindent érünk el. Plusz ha sikerülne is betömni minden éhező szájat akkor nem sokáig élne ez a föld. Lehet így sem fog…