TAG Heuer Connected okosóra 440 ezerért, de beszámítják, ha megunod

By  | 

Régen az órák apáról fiúra szálltak, de ezt nehéz lenne elképzelni egy okosóráról, ami nagy eséllyel pár éven belül elavul, egy generáció alatt bőven elbutul. A svájci luxusóra gyártó a TAG Heuer is nagyon óvatosan áll a témához, egyrészt jópár évet kivártak saját modelljükkel, mielőtt beadták volna a derekukat, másrészt egy nagyon ügyes és időtálló ajánlattal biztosítanak menekülő útvonalat, garanciát arra az estre, ha az 1500 dolláros (kb. 440e Ft) óra mégsem jönne be annyira. Két év múlva beszámítják egy klasszikus Tag Heuer óra vásárlásakor. Igaz egy mechanikus Carrera ennek a duplájáért 1 millió Ft körül indul, így van benne egy kis up-sell csavar is, mégis nyugodtabban ruháznék be egy bizonytalan jövőjű okosórába ezen jövőálló cseregarancia mellett, ha lenni annyi pénzem, hogy ezen a lehetőségen komolyan elgondolkodjak.

tag-heuer-cconnected-okosora

A TAG Heuer az Intellel és a Google-lel együttműködve hozta létre ezt a luxus-okosórát, amely a svájci óragyártás örökségét a hitech által nyújtott intelligenciával kombinálja. Az óra az Android Wear platformra épül és mechanikus szerkezet helyett egy kétmagos Intel Atom Z34XX-as proci ketyeg a belsejében, ha kell 1,6GHz-en, egyébként 500 MHz-en. A TAG Heuer szerencsére nem esett bele abba a hibába, amibe a legtöbb luxus kütyügyártó: nem egy középkategóriás eszközt öntöttek aranyba, az óra mind hardveres, mind szoftveres tudásában, mind megjelenésében ott van az élmezőnyben. Igaz egy pulzusmérőt azért elbírt volna.

tag-heuer-cconnected-okosora-04

Az 1GB RAM-mal és 4GB háttértárral rendelkező TAG Heuer Connected a legújabb generációs lítium akkumulátornak (410mAh) köszönhetően egész napos használatot biztosít. Ezen kívül a Google hangvezérléshez szükséges kis mikrofonnal is el van látva a 3 óránál elhelyezett, kezelőeszközként is használható korona nélkülözhetetlen kiegészítőjeként. Az óra IP67 szabvány szerint cseppálló/vízálló mindennapos használathoz.

tag-heuer-cconnected-okosora-06

Másfél colos kör alakú zafír kristály érintőképernyővel (360×360 pixel, 240 ppi) van felszerelve.

tag-heuer-cconnected-okosora-03

A masszív 46 mm átmérőjű 52 grammos TAG Heuer Connected elsősorban egy hamisítatlan kronográf óra, amelynek tokja, hátlapja és a pántjai ötvözetlen (Grade 2) titánból készültek. A textúrált fekete gumiszíjjal (hat, különböző színben elérhető: piros, kék, fehér, narancs, zöld és sárga) és az ötvözetlen titánból készült csattal kiegészítve egy finoman kidolgozott karórától elvárható eleganciát, jellemzőket és kidolgozottságot nyújt. Képek, videók:

https://www.youtube.com/watch?v=M3-8GMTAr64

https://www.youtube.com/watch?v=ziRJCCQHo80

https://www.youtube.com/watch?v=b57mpstDd8w