Moto 360 – Androidos okosóra a Motorolától

By  | 

A Motorola a napokban egy élő beszélgetést, úgynevezett Hangout-ot rendezett Jim Wicks designerrel egy vadiúj okosóra-koncepcióról. A beszélgetés során lerántották a leplet a Moto 360-ról, ami elvileg az első olyan okosóra lesz, ami a Google Android Wear platformját képviselné. Ám rendkívül kevés konkétum hangzott el az interjú során, ami mégis bizonyítja a létezését, az az a tény, hogy közben Wicks csuklóján ott figyelt egy műkődőképesnek mondható modell.

moto360-04

A leghangsúlyosabb elemként azt  a tényt emelte ki a designer, hogy a Moto 360 szép kerek lesz, 46 mm átmérőjű óralapjával a klasszikus karórákat követi, így a kijelzőjével többé nem kell majd kompromisszumot kötni a funkcionalitás és a kinézet között.

moto360-03

A felhasznált anyagok tekintetében ragaszkodnak a rozsdamentes acélkerethez és ahhoz, hogy az óraszíj bőrből készüljön, valamint fontosnak tartják, hogy mindkét karon kényelmes viselet legyen, így a képernyője automatikusan átfordul, ha a másik csuklóra helyezzük az időmérőt.

Motorola-Moto-360-Cafe-001

moto-360-1

Vízállóra tervezik a Moto 360-at, de feltűnő módon semmilyen külső csatlakozóval nem látták el, így az adatátvitelt és a töltést sem vezetékekkel fogják megvalósítani, hanem – legalábbis a feltöltés esetében – valószínűleg indukciós technológiát alkalmaznak majd, vagy esetleg mozgási energiát fognak hasznosítani.

moto360

Hangvezérlést is beleépítenének, egy „Ok Google, …” kezdetű kérdéssel például meccseredményekre és repülőgép-indulásokra guglizhatunk rá szóban, de ugyanígy küldhetünk SMS-t, állíthatunk be ébresztőt vagy éppen jegyzetelhetünk vele.

moto360-02

A Motorolás okosóra a nemrégiben bemutatott magyar okosóra-koncepcióból is meríthetett némi ihletet , mindenesetre a minimum Android 4.3-at futtató óráról leghamarabb 2014 nyarán tudhatunk meg többet, amikor is várhatóan piacra dobják majd.

2 hozzászólás