Saját okosórán dolgozik a Hewlett-Packard

By  | 

Michael Bastian amerikai divattervezővel erősít a Hewlett-Packard és a Gilt online áruház, hogy együtt egy saját okosórával rukkoljanak elő. A többek között a GANT ruhamárkának is tervező Bastian egy sportos designt álmodott meg az egyelőre név nélkül futó órának, amit leginkább luxuskocsik műszerfala és belső kárpitozása ihletett, némi hasonlóságot mutat a Moto 360 és Withings Activité okosórás megoldásokkal, emellett 44 mm-es átmérőjével és a rozsdamentes acélból készült házával is inkább a hagyományos analóg karórák felé húz.

Michael_Bastian_HpSmartwatch2

A cserélhető szíjak között barna bőr, fekete gumis, illetve zöld műanyag választható majd a HP-s időmérőhöz, amit email-ek, SMS-ek, illetve sporteredményekkel kapcsolatos értesítések leolvasásához használhatunk, továbbá a zenelejátszás és időjárás-előrejelzés sem maradna ki a felhozatalból. Kompatibilis lesz az Android– és iOS-eszközökkel, ám a high-tech divatkiegészítőnek szánt okosórán a trendektől némileg eltérve nem a Google Android Wear platformot képzelik el, hanem a HP saját fejlesztésű operációs rendszere működne rajta, és a Pebble-hez hasonlóan a mobileszközön telepített alkalmazásán lehetne személyre szabni.

Michael-Bastian-HP-02

A szokatlan felállás, miszerint Bastian felel a stílusért és a divatos kialakításért, míg a HP a technikai hátteret biztosítja, akár még működhet is, mindenesetre idén ősszel már a hivatalos specifikációval és a hivatalos árcímkével is okosabbak leszünk.