A Star Trek űrállomása luxusórás kivitelben

By  | 

A high-end termékere specializálódott, idén 175 éves L’Epée és az extravagáns időmérőiről ismert, 2005-ben alapított MB&F svájci óramárkák együttműködéséből született meg a Starfleet Machine asztali óra, aminél a legkevésbé a pontos idő fogja érdekelni a leendő tulajdonost.

Starfleet-Machine-clock-BaselWorld_3

Starfleet-Machine-clock-BaselWorld_Star_Trek_02

A Baselworld 2014 kiállításon bejelentett futurisztikus órát a 1993-tól 7 éven át vetített Star Trek: Deep Space Nine sorozatból ismerős űrállomás ihlette, de szerencsére más planéták helyett a földi időt mutatja. Jópofa módon a három ívén álló szerkezetet mindkét felén felállíthatjuk (persze fejjel lefelé nem sok hasznát vesszük a számlapjának), ellenben például a falra nemigen érdemes feltenni.

Starfleet-Machine-clock-BaselWorld

Az óra és percmutatók a középen lévő, kézzel csiszolt csiszolt üvegbúrán találhatók, mellette kapott helyet a töltöttséget jelző indikátor, a retrográd alapon működő, lézerágyúkra emlékeztető másodpercmutató pedig 12 óránál húzódik.

Starfleet-Machine-clock-BaselWorld_2

Az egy feltöltéssel 40 napig üzemelő Starfleet Machine pontossága ez idő alatt plusz-mínusz 2 másodpercre tehető, szóval enyhén szólva nem várhatunk tőle atomóra-szintű precizitást.

Starfleet-Machine-clock-BaselWorld_41

A palládiumötvözetet tartalmazó, 48 drágakövet is rejtő órából mindössze 175 darabot gyártanak le, a limitált széria darabját pedig 28.000 svájci frankért árulják majd (~7.06 millió Ft) ezüst és fekete kivitelben.