Urwerk UR-105M – Páncélozott luxusóra

By  | 

Az innovatív svájci Urwerk óramárka legújabb modellje, az UR-105M mechanikus karóra ismét nem egy hagyományos darab, annak ellenére hogy csak belépőmodellnek szánják . Designban követi az eddigi Urwerk-modelleket (pl. lásd Urwerk UR-210, UR EMC), de nem keveset merített a középkori páncélzatokból is, hogy jelképezze, mennyire tartós és erős óráról van szó.

URWERK-UR-105M_04

Az 53 x 39,5 mm méretű óratok 16.65 mm vastag, így kell hozzá a gyúrós csukló, de a szerkezet indokolja is ezt a méretet. 38 szintetikus féldrágakő csapágy dolgozik a belsejében, a pontos időt pedig a folyamatosan forgó szatellit-egységei rajzolják ki, amikről a pontos óra, perc, valamint az alsó sávban a másodperc leolvasható lesz.

Urwerk UR-105M (2)

A zafírkristály üveglappal borított számlap és a titánból és acéltvözetből készült óratok oldalán található egy 10-es osztású másodperc-mutató és a járástartalék kijelző, ami a maximálisan 42 órás üzemidőről ad tájékoztatást, de érdekesség, hogy a hátsó ’control board’ részen is leolvasható az élettartam, sőt itt kapott helyet egy ’Oil Change’ kijelző is, ami azt mutatja meg, mikor kell szervizbe küldeni a luxusórát egy kis finomhangolásra és tisztításra.

UR-105M_Profil2

Urwerk UR-105M Back

Az UR-105M kétféle változatban kerül forgalomba, az ’Iron Knight’ verzió 66.000$-os áron lesz kapható (~14.4 millió Ft), míg a full fekete ’Dark Knight’ kiadás 72.000$-t kóstál (~15.7 millió Ft), bár hozzá kell tenni, hogy még így is az egyik legolcsóbb Urwerk-óráknak számítanak majd.