Luxusóra mechanikus magasságmérővel – Breva Genie 02 Terra

By  | 

Breva-Genie-02-Altimeter-watch

A svájci Breva a high-end óramárkák között viszonylag újnak számít, első modelljükkel, a Breva Genie 01-el még tavaly debütáltak, de máris itt az új generáció. A Genie 02 Terra luxusóra megtervezésében Jean-Francois Mojon óra-designer segédkezett, és meglehetősen sok mindenben követi az elődjét, kellően komplex kialakítású, ám magasságmérő egysége a világon elsőként nem elektronikus, hanem teljes mértékben mechanikus működésű.

Breva-Genie-02-Altimeter-watch-2

A magasságmérő mellett barométerrel is rendelkező luxusóra berillium-réz ötvözetből készült aneroid kapszulákkal üzemel, amikben folyadék helyett fémlemezek húzódnak össze, illetve tágulnak ki különböző légnyomási értékek esetén, ráadásul a metrikus értékek mellett az angolszász mértékegységeket is megjeleníti.

Breva-Genie-02-Altimeter-watch-3

A teljes mértékben titánból készült, 30 méterig vízálló Genie 02 Terra óratokja 44,7 mm széles, 15,6 mm vastag, összesen 69 alkatrészből áll, és alapvetően az előző modell kialakítását követi: fent található az 5000 méterig használható magasságmérő indikátor, az óra felhúzása a 9 óránál található korona feladata, a 2 óránál lévő korona segít a légnyomásjelző állítgatásában, míg a 4 óránál található harmadik korona összeköttetésben áll a légnyomáskiegyenlítő szeleppel. Ez utóbbi gondoskodik egyébként a páramentesítésről, ami a Genie 01-es megoldásához hasonlóan egy ozmózis elvén működő teflonos membrán segítségével történik, így a beáramló nedves levegő nem nagyon fogja az élettartamát lecsökkenteni.

breve-genie-02-2

8 óránál helyezkedik el az óra és perc alapú számlap, 12 óránál a másodperc-kijelző pörög, a 4 óránál elhelyezkedő szelepes rész alatt pedig a járástartalék szintje olvasható le, ami maximálisan 65 órás lehet.

breve-genie-02-9

Az előlapon és hátlapon tükröződésmentes zafírüveg húzódik, alatta pedig a 415 alkatrészből álló, 36 mm átmérőjű óraszerkezet bújik meg. Árcetli: 132.000$ (~ 30 millió Ft ), és mindösszesen csak 55 darab készül belőle.