Ettől a luxusórától elszállsz – HM6 Space Pirate

By  | 

A luxuskaróráiról ismert svájci MB&F ismét egy extravagáns időmérőt virított, újabb taggal bővítve a rendkívül látványos és egyedi Horological Machine-sorozatát. A békás HM3 Frog, a szárnyas HM4 Thunderbird és a versenyautós HM5 On The Road Again modellek után a hatodik a sorban az új HM6 Space Pirate, amivel látszólag már egyenesen a világűrbe nyergeltek át.

HM6-Face_preview

HM6-Capitaine-Flam

Az ihletet a cégalapító Max Büsser egészen pontosan a Captain Future-ből (francia nevén Capitaine Flam-ból) merítette, ami képregény formájában 1940-től 1944-ig jelent meg és a 70-es években még japán animesorozat is készült belőle, ebben a rajzfilmben mindenesetre egy biomorf űrhajó ragadta meg a fantáziáját, és mint ahogy az előző HM-modelleknél, itt is sikerült karóra formájában konzerválnia egyik kedves gyerekkori emlékét.

HM6-Profile_preview

Konkrét állathoz vagy tárgyhoz ezúttal tényleg nem lehet hasonlítani az új luxuskarórát, maximum olyan érzése lehet az embernek, mintha egy összetett szemű idegen életforma ölelné körbe a csuklóját, hiszen a HM6 designját alapvetően meghatározza az az öt átlátszó zafírkristályos félgömb, amik az 5-ös osztályú titánnal borított, 49,5 mm x 52,3 mm x 20,4 mm-es méretű és 80 alkatrészből álló kaszniból állnak ki.

HM6-Watch-7

Közülük két alumíniumból készült forgógömb mutatja az órát és a percet, kettőben két kis turbina pörög horizontálisan, amiket a felhúzó rotorszerkezet hajt meg és amik a gyors erőhatások esetén ellensúlyként funkcionálnak, középen pedig a 60 másodperces kiosztású, oszcilláló flying tourbillon-szerkezet található, ami a titánborítás mellett a HM-órák egyik védjegye.

HM6-Watch-17

Az oldalt található korona egyfajta pajzsként hajtja fel- és le a tourbillon fedőrétegét, ami elsősorban UV-sugárzás ellen védi a középső kupolát, ezzel is csökkentve a szerkezetben lévő kenőolaj oxidációját.

HM6-CloseUp-Tourbillon_preview

Az óraszerkezet összesen 475 apró alkatrészből áll, amelyeket 68 szintetikus drágakő/csapágykő kapcsol össze. Az időmérő 72 órás járástartalékkal büszkélkedhet.

A HM6 Space Pirate-ből mindössze 50 darabot gyártanak, talán nem véletlenül, az ára ugyanis a témához hasonlóan csillagászati magasságokban van: 230.000$-t (~56,5 millió Ft) kell kicsengetniük azoknak, akik a legszívesebben elszállnának maguktól.

1 hozzászólás