Svájci óra bonyolultságú övcsat 100 millióért

By  | 

A svájci Roland Iten luxuskiegészítőkkel foglalkozó márkának a férfiak számára külön termékvonala is van Mechanical Luxury for Gentlemen néven, egyik legexkluzívabb ruházati kellékük pedig egy rongyrázó gazdagok között is meglehetősen húzósnak számító övcsat.

roland-iten-calibre-r822-05

A Calibre R822 övcsatra a Predator becenevet aggatták, ám nem kell megijedni, nem a földönkívüli Ragadozó high-tech fegyverzetével van dolgunk, hanem épp ellenkezőleg, egy olyan extravagáns ékszerrel, ami érdekesen ötvözi a bonyolult mechanikai megoldásokat a különleges drágakövekkel és a svájci órák precíz szerkezetével.

roland-iten-calibre-r822-02

Már az előző derékfogójuknál sem fogták vissza magukat, ugyanis a rózsaszín arany és platina bevonattal ellátott R22 Bugatti Calibre övet közel 100.000$-ért (~25 millió Ft) hirdették és csak 11 darabot készítettek belőle, a mostani R822 Calibre viszont még ezen is túltesz.

roland-iten-calibre-r822-07

A díszes övcsatban egészen pontosan 167 mechanikus alkatrész bújik meg, 387 darab VVS1+  minősítésű gyémánt fut rajta végig összesen 14,15 karátos értékben, a fémalapot pedig a high-tech titánbevonat adja. Öntisztító mechanizmusa segítségével különösebb karbantartást és fényezést nem igényel a kiegészítő, egy biztonsági zár pedig megakadályozza, hogy elengedje az egyébként könnyen beleilleszthető övet.

roland-iten-calibre-r822-04

roland-iten-calibre-r822-06

A könnyű kezelhetőségről is gondoskodtak a készítők, hiszen egy egykezes mozdulattal hamar lazítani lehet a szorításán, ha épp ülünk, vezetünk, vagy ha a karácsonyi lakoma során kicsit eleresztjük a kalóriákat, a feszes beállítást pedig inkább sétához vagy sporthoz ajánlja a gyártó, bár elég elvetemültnek kell lennie annak, aki ilyen luxuskiegészítővel felszerelkezve futni indulna.

roland-iten-calibre-r822-03

Összesen csak három darab készül a Predator övcsatból, darabját pedig elképesztő magas áron, 400.000$-ért kínálják (~100 millió Ft), de azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy egy 168-dik összetevőt kispóroltak az övcsatból, a beleillő bőrövet ugyanis külön be kell szerezni hozzá, valószínűleg az már nem fért a keretbe.