Golyóálló gyémántberakásos öltöny James Bond ajánlásával

By  | 

Még talán James Bondot sem látta el az MI-6 olyan védelemmel, mint amilyet a svájci Suitart divatcég fejlesztett ki. A gyémántokkal borított golyóálló öltöny, a Diamond Armor a legmagasabb kategóriát képviseli, legalábbis ami az árát illeti, ugyanis a védőmellény közel 1 milliárd forintot, potom 3,2 millió dollárt kóstál (~723 millió Ft).

diamond_armor_01

A ruhát egészen pontosan 600 darab, egyenként négy milliméteres csiszolt fekete gyémánt borítja, plusz további 280 gyémánt fut végig az acélgombjain, így összességében 140 karátnyi drágakő dobja fel az elegáns védőfelszerelést. A belső golyóálló részt az erre szakosodott Croshield cég szállítja, és erősségére jellemző, hogy többek között a szigorú NATO-sztenderdeknek is megfelel, Level 2-es fokozatú védelmi szintjével pedig a 9 mm-es kézipisztolyoktól kezdve egészen a .357-es kaliberű Magnumokig ellenáll a golyóknak.

diamond_armor_04

A szintén svájci EMPA kutatóintézet által beépített Air Condition Suit System-nek köszönhetően külön hűtőrendszer is működik a védőruházatban, ami gombnyomásra benedvesíti a szövetet és így lehűti a viselőjét, ráadásul a Schoeller Technologies által szolgáltatott nanotechnológiás kialakítás teljes mértékben víz– és porálló, szóval a lövedékek mellett tényleg mindent megfog.

diamond_armor_02

A mellényen látható selyembélés Luciano Goizuetta művész alkotása, a kreációja pedig még a 2012-ben vetített ’Kémes hármas’ (This Means War), egyébként gyér bevételeket produkáló hollywoodi produkcióban is látható volt. A Diamond Armor árába beletartozik továbbá egy 8500 dollár értékű, 24 karátos aranyszövetet is tartalmazó nyakkendő, amit ugyancsak az EMPA készített nanométernyi aranybevonattal ellátott vékony selyemszálakból, valamint dukál hozzá egy limitált kiadású Carl F. Bucherer Patravi Traveltec FourX karóra is, csak hogy a biztonságérzet mellett teljes legyen a luxusélmény.

diamond_armor_06_tie

diamond-armor-06

Hasonló, kapcsolódó cucc: