Szelíd száguldás a láthatatlan téglatesten

By  | 

Joey Ruiter nem először sokkolja a közvéleményt és a közlekedésbiztonságra érzékenyeket ultra minimál járgányaival. 2009-ben a láncnélküli direkthajtású minimál városi bringával büntetett, most pedig itt az utak réme széria következő harcosa a tükröződő full-króm felületű szögletes elektro motor.


Ruiter nem sokat foglalkozott a motor formatervezési hagyományokkal, nulla ív, nulla áramvonal, cserébe kőkemény minimál szögletesség, semmi felesleg, csak egy festés nélküli alu téglatest két keréken.

Nincs dupla kipufogó, futurisztikus légterelők vagy agresszíven vicsorgó hajtáslánc. Az egyetlen dolog, amit a járókelők megbámulhatnak az a járgány utasa, a full tükröződő felület (hoppá visszapillató tükör sincs) pedig messziről szinte láthatatlanná teszi a gépet, de napsütésben vagy éjszaka simán el is vakíthatja a szembejövőket. Utasa is furán szimmetrikussá válik, ahogy lábai tükröződnek a motor tengelye mentén.

Az alu páncél alatt egy hi-tech 48v-os 1000W-os elektromos motor rejtőzik, mely egy feltöltéssel kb. 3 óra / 150km krúzolást biztosít. Nem elég, hogy a tükröződik, éles szélei vannak és az easyrider arc nem visel bukósisakot, a tervező még rátesz egy lapáttal: a motoron műszerfal sem található, minden adat a motorhoz pároztatott okostelefon kijelzőjén jelenik meg, úgy mint fordulatszám, sebesség, motor töltöttség stb. Így száguldozás közben még mobilozásra is buzdít, ha realtime szeretnénk látni az adatokat.

A minden lehetséges EU közlekedésbiztonsági szabályt áthágó dizájn bike-ot  Joey Ruiter a michigani Grand Rapids múzeumban fogja kiállítani szeptember 21. és október 8. között.

8 hozzászólás

 1. Androidk

  2011. szeptember 21. szerda at 21:40

  Nem kötekedésképp, de ez full alumínium nem full króm.

 2. Zolifiú

  2011. szeptember 22. csütörtök at 08:55

  jajhh… most azért mert nem volt ötlete és tehetségtelen az ember és ráhúzott egy fém téglatestet egy motorra attól nem lesz valaki dizájner. Ez olyan mint amikor fehér vászonra estenek egy fehér csíkot és akkor az nagyon művészi mert húú mekkora gondolat, és a társadalom még biztatja is az ilyen kreténeket… bahhhh

 3. Iamgettingthatalotlately

  2011. szeptember 22. csütörtök at 17:47

  Kövezzetek meg, de aki ilyet használ / használni enged közutakon, azt le kéne lőni. period.

  • dex`

   2011. szeptember 24. szombat at 06:27

   A rendorseg is igy gondolja szerintem. A designer meg ugy, hogy a kotelezo lampak csak elronditanak az osszkepet.

 4. peete

  2011. szeptember 23. péntek at 14:19

  Nem kötekedésből de a krómot csak bevonatként használják attól még lehet aluminium!

 5. Androidk

  2011. szeptember 23. péntek at 14:22

  peete
  Nem kötekedésképp, de ezen nincs króm sem, ez csak alumínium. Krómtól sokkal fényesebb lenne, ez sima mezei alumínium, ami koszos.

  • Én

   2011. szeptember 23. péntek at 18:31

   Koszumínium?