Leica L1 / L2 – luxusóra fotósoknak

By  | 

A német prémium fényképezőgép-gyártó, a Leica igazgatóságának elnöke, Dr. Andrea Kaufmann már 2012 óta arról álmodozott, hogy egyszer majd Leica órát viselhet a csuklóján. Persze, nem egy pusztán logózott céges ajándékot, hanem egy valóban a Leica által tervezett és gyártott, minőségben a márka által magasra tett lécet megugró alkotást.

Ami a designt illeti Achim Heine formatervezőt (aki az elmúlt évtizedben egyébként is sokat dolgozott a cégnek) kérték fel a feladatra, míg az óramű kivitelezésében a szintén német Lehmann Präzision-t hívták segítségül, így a teljes gyártás Németországon belül maradhatott, nem sérült az óralapon a diszkrét Made in Germany felirat.

Ami a tervezést illeti Achim-ot természetesen a korábbi Leica kamerák inspirálták, így az automata óra járástartalék kijelzője (max. 60 óra) nagyon hasonló az M3-ashoz készült Leicameter fénymérő analóg mércéjéhez. Amennyiben az óra jár, úgy a számlapon a 3 óránál lévő „rekesz” fehér, amennyiben pedig a koronát benyomjuk és az időt állítjuk úgy pirosra vált. Magát koronát pedig egy a Leica logóban található piros pontra asszociáló vörös rubin kő díszíti.

Mind az L1, mind az L2 modellek 41 mm átmérőjű és 14 mm vastag szálcsiszolt acél óratokkal érkeznek. A különbség, hogy az L2 esetében a második korona segítségével állítható a másodlagos időzóna kijelzéséhez használatos GMT funkciógyűrű vagy lünetta. Az L3-as modellt pedig jövőre majd be.

Várható árcetli: 9990 euró (3,2 millió Ft)