A Wi-Fi-s okoskávéfőző eszpresszója mobilról paraméterezhető

By  | 

bruvelo_01

A manapság felkapottnak számító kapszulás és párnás kávéfőzők mellett szerencsére a hagyományos pörkölt kávés verziók sem mentek még ki a divatból, sőt ez utóbbi felokosítására már indult is egy friss Kickstarter-es kezdeményezés. A Bruvelo okoskávéfőző a készítői szerint a legjobb ízű kávét készíti el, amivel persze lehet vitatkozni, ám az biztos, hogy az egyik első olyan kávékészítő, ami már közvetlenül az okostelefonról vezérelhető.

Bruvelo-12

 

bruvelo_05

A beépített kávédarálóval és vízszűrővel ellátott főzőegység bármilyen kávébabfajtát ledarál és lefőz, a lényeg azon múlik, hogy az egyes kávétípusoknál milyen arányban adagolja a gép a vizet és a kávét, illetve hogy milyen hőfokon és mennyi ideig történik maga a lefőzés.

bruvelo_03

bruvelo_04

Alapértelmezetten háromféle típusú presszókávé készíthető a kávéfőzővel (delikát, kiegyensúlyozott és egy karakteresebb a ledarált kávéadagtól függően), a a víz pedig sztenderd beállítások mellett 92.7 °C-os hőmérsékletűre melegszik fel, ám épp ezért fejlesztették ki mellé a telefonos alkalmazást, hogy mindezen értékeket ízlés szerint szabadon variálhassunk.

bruvelo_08

bruvelo_09

bruvelo_07

A kávétartó rekeszbe beépített mérleget használva tizedgrammonkénti kávémennyiséggel is finomíthatunk a kávé erősségén, sőt a wifin keresztül kommunikáló Bruvelo a leggyakrabban lefőzött ízkombinációkat is elmenti, hogy a Brew gomb megnyomása után ne legyen semmi más teendőnk, mint hogy kiélvezzük a jól megérdemelt feketénket.

bruvelo_11

A megcélzott 150.000$-os forráscélhoz elég közel járnak (130.000$ már csaknem összejött), így amennyiben sikeres lesz a Kickstarter-kampány, az első okoskávéfőzőket már 2015 júniusában megkaphatják az első támogatók mindössze 300$-ért (~74.000 Ft).

1 hozzászólás