FUSE – Moduláris kávékészítő

By  | 

Egy profin elkészített kávé tényleg fel tudja dobni a napot, egy saját eszpresszógép beszerzése azonban komolyabb kiadást jelent. Mobil és valamivel olcsóbb megoldás lehet a FUSE kávékészítője amellyel akár menet közben is olyan kávét készíthetünk, amit a legjobb kávézókban kapnánk. Az elképzelés nem új, de mégis van, amiben versenyre kel a moduláris dizájn remekeivel: ez pedig a cserélhető elemek koncepciója.

fuse-kave-4

Az alap verzió egy eszpresszó “lefőzésére” való, a bővített változattal pedig már lattét is készíthetünk magunknak. A FUSE a French Press vagy más néven dugattyús kávéfőzők kategóriába tartozik, akár csak az Aeropress. Azoktól moduláris felépítése mellett még a nyomásszabályzó szelep különböztető meg.


FUSE-Modular-Coffee-Press-01

A kiegészítőkhöz tartozik egy kerámiabetétes kávédaráló modul is, amivel garantáltan friss lesz a kávé, ezenkívül az ötletgazdák tervek között szerepel a Power Core nevű modul is, ami többek között egy 10400 mAh-es akkumulátort tartalmaz, és más mobil eszközök töltésére is használható. A Power Press és Power Grind pedig a fent említett, kézi hajtású modulok automatizált, akkumulátorról működő változatai.

fuse-kave-3

Kenneth Chai, a FUSE Coffee társalapítója azt is elárulta, hogy már kapszulás kávék készítésére alkalmas mobil készüléken is dolgoznak. Természetesen biológiailag lebomló kapszulákról van szó, mivel a környezettudatosság fontos szempont. Szintén tervben egy egy olyan gép, ami “dokkolóként” működik, és otthoni használatra alkalmas kávégépet alkot a mobil egységgel.

A FUSE egyelőre csak koncepció, rajongói az Indiegogón adakozhatnak, hogy megvalósuljon. Aki éppen Thaiföldön van, meg is nézheti élőben a projektet az IP Fair-en augusztus 11. és 14. között, és személyesen is meggyőződhet arról, érdemes-e szponzorálni az elképzelést.