red dot design díj az Illy Francis Y1 kávégépnek

By  | 

Tavaly járt nálunk tesztelésre a ferrari pirosban pompázó, 50-es évek dizájnját és hangulatát idéző Illy Francis Francis X7 kapszulás kávégép, most pedig itt a legújabb, az idei modell, az egyenes ellentét, a visszafogott minimál, red dot design díjas Illy Francis Francis Y1 kapszulás kávégép. Ja és mindkettő (azonos áron) kapható a pazar shop-ban, hozzávaló kapszulákkal.

Elegáns minimál, és mindössze 24 cm-t foglal el a pulton az illy legújabb kapszulás kávégépe, a Francis Francis Y1. A kubista formák által ihletett gép a reddot design 2011 ‘best of the best’ díját is megkapta. Semmilyen más eszpresszógéphez nem hasonlítható, a designban a tiszta forma és funkcionalitás találkozik felesleges sallangok nélkül. Az illy IperEspresso kapszuláit használó géppel otthon is kávéházi minőségű eszpresszó készíthető, ami az ínyenceket hibátlan, telt, intenzív, de mégis rendkívül lágy, bársonyos kremával érkező eszpresszóval örvendezteti meg. A gép teste alumínium, a legtöbb műszaki alkatrész az elegáns, csészetárolóként és egyben melegítőként szolgáló edzett üveglap alá került. Specifikáció: alapterület 24*24 cm, magasság 27,5 cm, 7,5kg, 19 bar nyomás.

A kávéfőzés a kapszula behelyezése után egy érintőgombbal indul, és automatán megáll. Kétféle kávéhossz, eszpresszó és hosszú kávé főzhető vele, sőt, a kedvenc kávéhossz beállítható, megtanítható a gépnek. Csészetartója állítható, így különféle magasságú csészék, bögrék használhatók. A szükséges vízkőtelenítésre villogó lámpával figyelmzetet.  Használt kapszulatartójába 7 kapszula fér. Piros, fekete, és fehér üveglappal kapható. Csak illy IperEspresso kapszulákkal eszpresszóhoz és hosszú kávéhoz. Az illy 100% Arabica kávéja normál, erős pörkölésben, lungo, és koffeinmentes változatban kapható. Tökéletes eszpresszó gombnyomásra.

A titok nyitja az illy IperEspresso kapszula, melyben a teljes kávéfőzés történik, helyettesítve a hagyományos átszűrési folyamatot a kétfázisú extrakcióval. A kapszulának köszönhetően a kávéfőzés során a kávé egyáltalán nem érintkezik  a gép egyetlen alkatrészével sem, ezzel minimalizálja a fáradtságos géptisztítás szükségességét. Ez kizárólag az illy IperEspresso kapszulával lehetséges. Az első fázis az iper-infúzió: a forró víz ultra-magas nyomással létrehozza az optimális körülményeket, melyek elősegítik a kávé-íz, aroma kioldódását, gazdagságát, komplexitását. A második fázis az emulgálás. Ezalatt a kávé átfolyik a kapszula alján levő úgynevezett e-szelepen, ezáltal összekeveredik az aromás olaj a levegővel, ami a kávé tetején kerek, bársonyos, hosszantartó kremát eredményez. Videó a tovább után!