Nyugodtan lélegezz víz alatt is! – Easybreath

By  | 

Az egyik legkönnyebb és legkevesebb erőfeszítést igénylő tevékenységnek számít a búvárkodáson belül a snorkeling vagy másnéven szabadtüdős merülés, amikor is gyakorlatilag a víz felszínén úszkálva, néha alábmerülve egy maszk  + pipa + uszony kombó segítségével gyönyörködhetünk a tenger élővilágában. A legzavaróbb tényezőt általában a folyamatos bepárásodás és a pipa jelenti, és a legtöbbször tényleg kellemetlen érzés sós vizet nyelni vagy a rossz gumiízű pecket a szájban tartani, ráadásul nem is a leghigiénikusabb megoldás, ha mondjuk egy hurghadai kölcsönzőből kaptuk a szettet.

Tribord-Easybreath-full

A Tribord nem egy a vízbül a zoxigén kivonására alkalmas Triton Oxygen Respirator-hoz hasonló  utópisztikus koncepciót ajánl, hanem egy realisztikus, praktikus megoldást, ami már a nyáron elérhető lehet a boltok polcain mindez teljesen baráti áron. A Tribord a probléma orvoslására az egész arcot befedő Easybreath maszkot ajánlja, ami már megkíméli a szánkat a pipára harapástól, szemre tapasztott búvárszemüvegek helyett akadálymentes kilátást nyújt és még az orron keresztüli levegővétel sem jelent különösebb problémát.

easybreath-1

Az Oxylane Innovation Awards francia innovációs termékdíj idei nyertesének választott légzőmaszk elég nagy ahhoz, hogy 180 fokban teljesen belássuk vele a víz alatti terepet, és egy dupla lévegőáramoltató rendszer gondoskodik arról, hogy ne párásodjon be a maszk üvege, ugyanis külön csatornán távozik az elhasznált levegő és áramlik be az oxigén.

easybreath02

A szilikonból készült, polipropilén szegéllyel ellátott búvársisak tetején egy módosított pipa figyel, ami víz alá merülve sem fogja megtölteni vízzel a tüdőnket, mert egy szelepnek köszönhetően még időben elzáródik. Az 550 gramm súlyú Easybreath feltűnő kék, lila és egyéb színei miatt tuti nem kell a vízfelszínen ütközésre számítani a többi fürdőzővel, viszont gyerekek egyelőre nem igazán tudják rendeltetésszerűen használni, hiszen csak egy felnőttméret lesz kapható tavasztól a Decathlon áruházakban 39.95€-ért (~12.500 Ft), a hírek szerint leghamarabb csak 2015-től terveznek kijönni a kisebb gyermekbarát modellekkel.

10 hozzászólás

 1. abc

  2014. február 7. péntek at 16:13

  Szép és jó, de ekkora buborékkal a fejen hogy merüljön alá a jóember? Amíg a búvárszemüvegbe mondjuk fél liter levegő fér, ebbe ahogy elnézem, legalább a három, de talán négyszerese is belemegy. Annak viszont már nem elhanyagolható a felhajtóereje. A sznorkelezés azért nem csak felszínen történik.

 2. ddeniss

  2014. február 7. péntek at 19:00

  A másik az a mechanika ami zárja a pipát alámerülésnél, ha jól láttam a víz nyomja fel és így záródik a szelep. Szóval könnyebb a víznél, így ha lemerülök és a vízfelszín felé fordítom az arcom akkor ez a kis cucc engedelmeskedik a fizikának és “kinyit” én meg szíves leszek megfulladni?

 3. asd

  2014. február 7. péntek at 19:03

  megcsinálják ólomból, és máris meg van oldva a felhajtóerő probléma :D

 4. Sári Attila

  2014. február 7. péntek at 21:00

  Ez egy hülyeség. De valószínűleg sokat el fognak belőle adni a hülyéknek.

 5. Anna

  2014. február 7. péntek at 21:32

  A tribordos és egyéb gyenge minőségű maszkok tényleg bepárásodnak állandóan, ezért kell jó minőségűt venni. A saját bénaságukra ‘megoldást’ kínálni meg…

 6. Klágenfurt Jenő

  2014. február 7. péntek at 22:27

  @Sári Attila
  Mondta ezt a Mucsaröcsögén óriási karriert befutó Attila a kukásmellényében.

 7. Én

  2014. február 8. szombat at 16:23

  Alig várom, hogy megvehessem! (Vicc volt…)

 8. Blackybacsi

  2014. február 8. szombat at 17:22

  Bele kell kopni egy jo zsirosat. Szetkenni es nem lesz paras. Vagy meg a legjobb az egyszeru mosogatoszer.

 9. Búvárpeti78

  2014. február 12. szerda at 23:36

  Talán igen,talán nem.Ehhez ki kell próbáljam,de sajnos vannak kétségeim.Abban én is egyetértek hogy a tribord nem épp a márkák Porsche-ja,de szerintem így is lesz olyan aki meg fogja venni.Én két márkára esküszöm ami tudom hogy jó,és tapasztaltam az EFFESUB és a Beuchat.

 10. Sztenn

  2015. január 2. péntek at 23:00

  ddeniss te se ismered a fizikát… abc te is gondolkozhatnál a hülyeség beirása előtt… de ennek az eszköznek is megvan az előnye és igy a célközönsége is. amugy már egy ideje kint van, ha valaki probálta, beirhatná a közösbe.