Talkase – tartalék mobil okostelefonokhoz

By  | 

Az okostelefon mellé már teljesen megszokott dolog színes védőtokra vagy épp fejhallgatóra beruházni, ám kiegészítőként egy másik telefon már sokak értetlenkedését kiválthatja.

Talkase_07

A WirelessMe cég olyan mini mobilkészüléket tervezett, amit egy speciálisan megtervezett tokba helyezve egy meglévő okostelefonhoz lehet csatlakoztatni, ám bármennyire extravagánsnak és feleslegesnek is tűnik, mégis hasznos lehet, különösen akkor, amikor a fejlettebb okostelefon aksija egyszer csak fogja magát és teljesen lemerül.

Talkase_02

talkase_06

A Talkase mint telefon önállóan is használható 100 órás stand-by üzemidővel és 2.5 órányi beszélgeti idővel, van rajta hangszóró, OLED-képernyő, szilikonos billentyűzet, zajszűrő mikrofon, kalkulátor-módra átváltó gomb és mini SIM-kártya foglalat, ám kizárólag csak telefonhívások és SMS-ek lebonyolítására alkalmas, és körülbelül annyi funkcionalitással bír, mint amit az idősebbeknek szánt minimál mobilok tudnak.

Talkase_05

Talkase_10

Ha viszont Bluetooth-on keresztül párosítjuk más mobileszközzel, akkor tartalék telefonként funkcionálhat, például átveheti a bejövő hívásokat és lementheti a névjegyzéket a társított eszközről.

Talkase_03

A bankkártya méretű és mindössze 5,5 mm vékony minitelefon (kisebb ugyan, de vastagabb, mint az Oppo R5) leginkább utazásokhoz illetve sportolási tevékenységekhez lehet ideális, vagy ha a gyereknek a szülő még nem venne nyugodt szívvel okostelefont, de szerencsére amúgy sem foglal sok helyet, egy módosított iPhone 5S/6/6 Plus tokba simán bepattintható, így egyszerre két telót is lehet a zsebben tartani.

Talkase_09

talkase_04

A 69$-os árért (~17.000 Ft) egy komplett Talkase-szett jár, a minitelefonhoz az iPhone-tokon kívül kapunk egy töltőegységet, micro USB-s töltőkábelt és egy szilikonfoglalatot is, decembertől pedig már rendelhető is fekete, fehér, kék és narancssárga változatokban, hiszen sikeresen összejött a Kickstarteren indított 60.000$-os forráscéljuk.

Talkase_03

1 hozzászólás