Öltönybe integrált érintés nélküli fizetés

By  | 

Láttunk már különleges szövésű golyóálló öltönyt és gyűrődés-, víz-, kávé-, és izzadságálló nanotech zakót is. A legújabb zakóujjba varrt technológia segítségével most már fizethetünk is. És félreértés ne essék, nem 200 dollárt van a bélésbe varrva.

oltony-nfc-04

A világ legbefolyásosabb emberei nem hordanak maguknál pénztárcát, sőt valószínűleg nem is láttuk még őket fizetni – indít a Power Suit promóvideója. A Power Suit az ausztrál MJ Bale divatcég, a Heritage Bank és a Visa koprodukciójában készülő okosöltöny. A zakó ujjába integrált NFC chip, a Visa payWave technológiáját használja és akárcsak egy NFC-s okostelefon segítségével, a POS terminálhoz közelítve, érint nélkül fizethetünk vele.

oltony-nfc-03

De mennyivel elegánsabb szinte észrevétlenül fizetni a számlát, amint öltönyben a sörükért nyúlunk, mint a telefonunkkal babrálni. Valójában semmivel, és rögtön fel is vetődik a kérdés, hogy miért nem egy mandzsetta gombba került a chip, miért pont egy öltönybe? A mandzsetta gomb kisebb, praktikusabb, más öltönyre vagy ingre is áthelyezhető. Valószínűleg az ötletgazda MJ Bale miatt. Meggyőzték a más két szereplőt, hogy nekik is az lesz a jó megoldás, ha az ő öltönyeikbe kerül a technológia.