Hallod, de nem látod – ClearView Clio hangszóró

By  | 

clio_clearviewclio2

A legtöbb nappaliban kénytelen-kelletlen szemet hunyunk a néha kifejezetten csúnya hangszórók látványa felett, közben pedig a bútorok mögött futó vezetékekben botladozunk, ám a bostoni székhelyű ClearView Audio új vezetéknélküli Clio speaker-e esetében már nemhogy a vezeték, de maga a hangszóró is gyakorlatilag láthatatlanná válik.

CLIO-Wireless-Invisible-Speaker-3

Ránézésre inkább hasonlít egy digitális képkeretre, mintsem egy audioeszközre, a rendhagyó design mindenesetre a még 2000-ben szabadalmaztatott Edge Motion technológiának köszönhető, ami piezoelektromos alapokon nyugszik. Az eljárás lényege, hogy nyomás hatására elektromos feszültség keletkezik, amivel jelen esetben a mindössze 1 mm vastag, átlátszó akril üveges sztereó jelátalakítót stimulálják, a membránon keltett vibráció pedig tiszta és gazdag hangzásvilágot varázsol a nappaliba, az akril görbületének köszönhetően ráadásul egyszerre több irányba.

clio_charcoal-left

A 900 gramm súlyú, 23 cm magas és 30 cm széles Clio közvetlenül a TV elé is tehető egy asztalra, hiszen tényleg szinte semmit nem vesz el a látványból, de iOS / Android okostelefonokkal és tabletekkel is kiválóan együttműködik Bluetooth-on keresztül,  maximálisan pedig akár 8 eszközzel is párosítható.

Clio_horizontal_main_2x

Az idei CES-en innovációs díjjal jutalmazott, 24 wattos teljesítményű hangszóró jövő hónaptól már háromféle színben is kapható lesz (sötétbronz, ezüst és fekete), 350$-os árcetlivel (~80.000 Ft) rendelhető közvetlenül a ClearView Audio-tól, májusi szállítással.

A tovább mögötti képek némelyikén mókás feladat megkeresni, hová bújt a Clio a szobában:

Clio-Speaker-9-SwipeLife

Clio-Speaker-7-SwipeLife

Clio_gallery-17

CLIO-Wireless-Invisible-Speaker-1

clio_maxresdefault

3 hozzászólás

 1. Dávid

  2014. február 19. szerda at 21:22

  Nem semmit ez a hangszóró, de azt nem mondja senki hogy szebb mint egy hagyományos fából készült darab.

 2. Rézfánfütyülő fűzangyal

  2014. február 20. csütörtök at 19:40

  Sajnos sehol egy műszaki adat a frekvenciamenetről, torzításról! Enélkül az egész csak egy lufi.

 3. Anzelm

  2014. február 23. vasárnap at 21:15

  Sajnos valóban, a „lufiról” csak annyi derült ki az oldalán is, hogy 24 watt. Ez nem sok infó, mondjuk az alsó frekvencia érték engem is érdekelne (ahogy a felső is, de az alsó méginkább…)