Még a csapból is kávé folyik!

By  | 

A Scanomat Top Brewer egy rendkívül minimalista dizájnnal rendelkező kávéfőző, majdhogynem egy szimpla mosdókagyló csapjának is nézhetjük, ráadásul iPhone-ról vezérelhető!

Víz ugyan nem jön belőle, ellenben 15 másodperc alatt egy csésze jó erős kávét, 25 másodperc alatt pedig egy finom eszpresszó kávét nyomat nekünk, a  kávédaráló és főző egysége elegánsan a konyhapult alá van rejtve, és csak az adagolófeje és egy lefolyó van konkrétan a szemünk előtt.

A Scanomat már több mint 50 éve gyárt kávéfőzőket, és termékeinél egyre inkább a kényelmes használatra helyezi a hangsúlyt, jelen esetben a komfortérzést fokozó újítás az, hogy a kávé kinyerése iPhone-ról irányítható egy speciálisan erre fejlesztett app segítségével. A telefonon (vagy egyéb iOS-eszközön) csak rányomunk arra az ikonra, amit inni szeretnénk, valamint hogy habosan szeretnénk-e, tejjel, cukorral, és már készül is az ébresztő ital, míg mi még az ágyban nyújtózkodunk. Nem tudni, hogy kaptak-e engedélyt vagy az iPhone-nal vezérelhetőséget már eleve felhatalmazásnak tekintik, de website-jukon bátran nyúlják az iCloud ikont.

A Top Brewer még arról is gondoskodik, hogy csöveit naponta egy percben önmagától megtisztítja, így szerencsére nem kell állandóan szétszedni és kipucolni a konyhapult alatti csőrendszert.

A koncepció legelőször a milánói HOST vendéglátós expón mutatkozott be, a fogadtatása egyértelműen pozitív volt, szóval a közeljövőben a tényleges megjelenése elsősorban hotelekben, éttermekben, irodákban, vagy a tehetősebbek otthonában várható.

Kapcsolódó pazarshop termék: