iPad 3 pletykák – márc.7-én érkezik

By  | 

Március 7-én mutatják be az iPad 3-at, és a várakozás lassan már az eget verdesi a témában. Bár egyelőre csak szimplán egy Apple-bejelentésről van szó, szinte biztosra lehet venni, hogy a tablet harmadik generációja debütál szerdán. Kezdjük azzal, hogy Apple már előre kiküldte az eseményre szóló meghívókat a szaksajtó képviselőinek, amiben egy árulkodó kép virít az előző két iPad-nél sokkal részletgazdagabb kijelzőről és a kísérőszöveg is erősen a 2048×1536 pixeles Retina Display érintőképernyőre apellál.

Ráadásul egy MacRumors-szerzemény is kering a neten, ők egy azonosítatlan 9.7 inch-es képernyőt találtak és tettek mikroszkóp alá, az eredményt tekintve az iPad 2-ével összehasonlítva négyszeres pixelkülönbséget mutattak ki.

Aztán itt van az egyik kínai gyárból lepattant iPad 3 ház, amit a MICGadget blog szerzett be, a fotón a ház körülbelül 1-1,5 milliméterrel vastagabbnak tűnik az előző szériánál, ez ugyan szembemegy az Apple miniatürizáló és kecsesebb kialakításra törekvő termékfejlesztési stratégiájával, de fogjuk rá, hogy ezúttal olyan hardvert pakoltak bele (pl. extra akkumulátor), aminek kicsit több hely kell.

A ház hátulján lévő optika is mintha nagyobb lenne, vagyis fotóminőségben ismét valamilyen előrelépés történik majd, de egy másik kémfotón felbukkanó alaplapon már nem A5-ös chip-et, hanem A5X feliratú processzort láthatunk, ami nagy valószínűséggel nem éppen 4 magot jelent (max. feltuningolt kétmagosat, de makacsul tartja magát a pletyka a 4 magos A6-chipről), azonban ez önmagában még nem indokolná a vastagabb kialakítást.

A többi extráról egyelőre csak találgatni lehet, sokan LTE-t, vagyis valódi 4G-s gyorsaságú netet várnak az új tabletnél, mások a Siri iPad-es debütálását jósolják, sőt még egy 8 inch-es kistestvér megjelenését sem zárják ki egyesek. A felbukkant infók és szivárogtatások közül pár (vagy akár mind) tévesnek is bizonyulhat, és az Apple sem ugrál különösebben a kikerült alkatrészek miatt (mint anno az iPhone 4 esetében a Gizmodo-nál), az viszont tuti, hogy iPad 3-nak kell jönnie, akárhogy is nevezik majd el az új jövevényt, már csak azért is, mert nagyon árulkodó a Best Buy amerikai üzletlánc óvatos lépése, ahogy az iPad 2 árát elkezdték csökkenteni, ami annak a jele, hogy szépen lassan megkezdik a kifutó modell kiszórását a raktárkészletből. Március 7-én minden kiderül.

3 hozzászólás