Kés a vajban

By  | 

Itt a hőségriadó sokadik napján nem igazán tudjuk átérezni az angolok azon kínját, amit reggeli készítés közben éreznek, amikor a hűtőből éppen kivett, kezelhetetlen vajat nem tudják tökéletesen a forró pirítósra kenni. Egy háromezres mintán végzett kutatás szerint hasonlóan kínos reggeli baki az odaégett pirítós vagy a hideg tea.
A brit tudósok viszont nem hiába brit tudósok. Ha kell odateszik magukat. Az évtizedek óta kínzó kenhetetlen hideg vaj problémára megszületett végre a megoldás, a hosszú évekig tartó termékfejlesztés eredményeként a célszerszám, a fűthető pengéjű vajazókés.

A kést valójában egy pék találta fel. Gombnyomásra aktivizálódnak a kés nyelébe rejtett AA elemek, melyek pár másodperc alatt 41,8 fokra fűtik fel a kés pengéjét. Ez a tudományosan megállapított tökéletes hőmérséklet vajazáshoz. Tegnap délben kb. pont ennyi volt a teraszon.

Egyelőre csak a prototípus készült el, így elérhetőség és árinfó egyelőre nincs. Mindenestre a britek megkönnyebbülhetnek, mert hamarosan nem kell már a vajat mikrózniuk és a hajszárító sem lesz többé a reggelikészítés elengedhetetlen kelléke.

7 hozzászólás