Kés a vajban

By  | 

Itt a hőségriadó sokadik napján nem igazán tudjuk átérezni az angolok azon kínját, amit reggeli készítés közben éreznek, amikor a hűtőből éppen kivett, kezelhetetlen vajat nem tudják tökéletesen a forró pirítósra kenni. Egy háromezres mintán végzett kutatás szerint hasonlóan kínos reggeli baki az odaégett pirítós vagy a hideg tea.
A brit tudósok viszont nem hiába brit tudósok. Ha kell odateszik magukat. Az évtizedek óta kínzó kenhetetlen hideg vaj problémára megszületett végre a megoldás, a hosszú évekig tartó termékfejlesztés eredményeként a célszerszám, a fűthető pengéjű vajazókés.

A kést valójában egy pék találta fel. Gombnyomásra aktivizálódnak a kés nyelébe rejtett AA elemek, melyek pár másodperc alatt 41,8 fokra fűtik fel a kés pengéjét. Ez a tudományosan megállapított tökéletes hőmérséklet vajazáshoz. Tegnap délben kb. pont ennyi volt a teraszon.

Egyelőre csak a prototípus készült el, így elérhetőség és árinfó egyelőre nincs. Mindenestre a britek megkönnyebbülhetnek, mert hamarosan nem kell már a vajat mikrózniuk és a hajszárító sem lesz többé a reggelikészítés elengedhetetlen kelléke.

7 hozzászólás

 1. nincsolyan

  2012. július 3. kedd at 22:30

  evtizedes problema? dehat ezt mar megoldottak a franciak, a csori angoloknak csak a szomszedba kellett volna atkukkantaniuk. Butter bell neven fut, viz kell bele + vaj, es kenheted minden reggel. pazar cucc!

 2. Flekken

  2012. július 3. kedd at 22:54

  Nem értem mi a probléma a vajjal, télen nyáron tudom kenni a pirítósra sima késsel. Vagy ez másfajta? Esetleg teavaj vagy margarin?

 3. asd

  2012. július 4. szerda at 10:39

  Biztos teavaj, az tényleg kenhetetlen.
  Egyébként rögtön Russel jutott eszembe a Rules of Engagement-ből a beépített hűtős kanalával, és így nem kell a forró levesre várni amíg kihűl.

 4. husilaci

  2012. július 4. szerda at 14:21

  mi lenne ha nem olyan reklámot tennétek jobb oldalra ami eltakarja a cikket????!!!
  értem hogy kell a pénz de így nem olvasható amit írtok

  • murdarat

   2012. július 4. szerda at 14:49

   mi lenne, ha megnyomnád rajta a „bezár” gombot, aztán többet nem vinnéd a reklám fölé a kurzort?

 5. Miska

  2012. július 4. szerda at 19:45

  Biztos király, de szerintem, ha a penge meleg a vaj meg hideg, akkor a kés felületén megolvad a vaj belül kemény marad és simán lecsúszik a késről.

 6. Llew

  2012. július 5. csütörtök at 15:48

  Én ezt brit tudósok meg túlfejlesztett kütyük nélkül úgy szoktam megoldani, hogy a kést beleteszem a teásbögrébe. Vagy, ha ez kevés, akkor a vajat teszem a forró tea fölé és máris kenhető. Harmadik megoldás, hogy kiveszem a vajat a hűtőből mielőtt reggeli előtt megzuhanyozok.