Dupladobos mosógép: színes + fehér mehet egyszerre

By  | 

A berlini IFA-n nem csak a mobilok és az okosórák pörögtek, hanem dupladobos mosógépek is. Ezentúl már nem kell választani, hogy először az edzőcuccot vagy a fehér ingeket mossuk és a zoknikkal is párhuzamosítható egy gyapjúpulóver. Persze ez eddig sem volt lehetetlen, csak két mosógépet kellett hozzá venni (ami lehet olcsóbb megoldás, mint az új emeletes okosmosógép), meg persze mindig ott a hagyományos manuális módszer.

haier-duo_dubla-dob-mosogep_08

Első ránézésre úgy néz ki, mint egy jól megtermett kétutas hangfal, de szerencsére csak 50-70 dB között szól és nem is olyan nagy, aminek önmagában tűnik: a sztenderd 60×60 cm-es alap fölé mindössze 128 cm magasodik.

haier-duo_dubla-dob-mosogep_04

Felül a kisdob 4 kg-os kapacitással, 1200 fordulatszámú centrifugával és 12 programmal, míg alul a nagyba 8 kg szennyest tömhetünk, 18 program közül válogathatunk és 1500-as fordulaton pörgethetjük szárazra. Évente 220 mosással, 330 óra üzemidővel számolva 208 Kwh energiát és 13 m3 vizet használ el az A++ hatékonyságú mosógép. A SmartDrive motorra 10 év garanciát ad a gyártó.

haier-duo_dubla-dob-mosogep_01

Az IoT (Internet of Things) itt is befigyel, hiszen a dupladobos mosógép, nem csak a saját tabletméretű (7” / 18 cm képátló) érintőképernyőjéről, hanem a távolból mobilról is vezérelhető.

LG-twin-wash-3

Az LG még korábban az év eleji CES-en bemutatta saját hasonló dupladobos, Twin Wash rendszerű mosógépét, azzal a különbséggel, hogy ott a kisebb dob vízszintesen helyezkedett el egy alsó kihúzható fiókban. A WiFi-s mosógép természetesen szintén okostelefonról vezérelhető. Sőt NFC-s (SmartThinQ) így a ruhákhoz tartozó programot okostelefonunk érintésével is átadhatjuk vagy akár fogadni képes az NFC-s címkékkel ellátott ruhákat is!