iRobot – a robotika, amely hozzád is beköltözhet

By  | 

1990-ben egy messzi laboratóriumban 3 fiatal mérnök, a legendás sci-fi trilógia által inspirálva, mert nagyot álmodni, és egy új vállalkozásba kezdett. Az iRobot a világűr és a tengerek mélye után a háztartások eddig érintetlen területeit is meghódította. A takarítás egyszerűvé, könnyeddé, szórakoztatóvá vált a robotok által.

620x460_Roomba980_lepcso

Már régóta gondoljuk, hogy a robottechnika egyszer majd gyökeresen megváltoztatja a módot, ahogy élünk, dolgozunk, ahogy tanulunk, gyógyítunk vagy például, ahogy takarítunk. Ez az idő eljött! A történet 1990-ben MIT-n kezdődött, ahol 3 mérnök úgy döntött, hogy a robotikai kutatási ismereteiket a gyakorlatban is szeretnék kamatoztatni. Így történt, hogy a robotika három úttörője elkezdett dolgozni az első valóságos, bár kezdetben meglehetősen absztrakt projekteken. A mérnök-trió elsőként az űrkutatásban használható robot megalkotásába kezdett bele. 10 évvel később, a 2001. 09.11. események után, a Pentagon és a World Trade Center romjait már az iRobot Packbot robotot vetik be, túlélők után kutatva.

620x460_Roomba980_szonyeg

Az iRobot több, mint húsz éves működése óta mára már több mint 15 millió háztartásban bizonyította, hogy a technológia segítségével csupán egy érintéssel ragyogó tisztaságot varázsolhatunk otthonunkban. 2002-ben megérkezett a robotporszívók atyja, melyet a ROOMBA névre kereszteltek. Ezelőtt szinte elképzelhetetlen volt, hogy valaha eljön az idő, amikor úgy takaríthatunk, hogy közben valami teljesen mással foglalkozunk. Jól hangzik? Pedig ez még nem minden! Az iRobot fejlesztői az évek során olyan újításokkal egészítették ki a család legjobb barátját, ami alkalmazkodik a változó körülményekhez. Így például a robotok nem akadnak bele a zsinórokba, kábelekbe, a háziállatok elhullatott szőrét hatékonyan összegyűjtik és a fal mellett is tökéletesen takarítanak. Ha pedig mégis vannak olyan területei a lakásnak, ahova még a robotot sem szívesen engednéd be, a virtuális falakkal könnyedén elzárhatod azokat.

620x460_Roomba980_ut

Az újabbnál újabb ROOMBA sorozatok megjelenésével a cég folyamatos fejlesztésekre törekedett, így egy speciális navigációs rendszerrel, az iAdapt Navigation navigációs rendszerrel látták el a robotokat, mely folyamatosan térképezi fel a megtisztítani kívánt felületet és másodpercenként 67 információt tárol el a szennyeződésekről és ezen információ birtokában takarít.

620x460_Roomba980_app

2013-ban pedig megjelent a BRAAVA padlótörlő robot, így téve teljessé a takarítás egész folyamatát. A BRAAVA padlótörlő robot egy érintéssel feltörli szárazon vagy nedvesen a padlót.
Ha eddig nem győzött meg az iRobot hatékonysága, akkor 2016 sztárja a ROOMBA 980 biztosan levesz majd a lábadról. A lenyűgöző formával megáldott robot mostantól applikációról is vezérelhető és előre programozható, így minden feltétel adott, hogy a fontos dolgokra figyelhess.

620x245_braava

Szisztematikus takarítás, iAdapt 2.0 navigációs rendszer, vizuális helymeghatározás, applikációról vezérlés, ellenőrzés, programozás, Carpet Boost, Edge Clean, szintérzékelők … és ez csak néhány azon technológiai fejlesztésekből, melye a Roomba 980 csúcsmodell részei.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy porszívózással teljen. Ismerd meg legújabb társad otthonod tisztántartásában: iRobot – Better together! (x)