Asus ZenWatch okosóra @ IFA 2014

By  | 

asus-zenwatch-03

Az IFA 2014-en az Asus-t valószínűleg a Zen szelleme szállta meg, ugyanis nagyrészt erre a termékvonalra hegyezte ki a bemutatóját. Első Android Wear-platformos okosórájuk lesz a ZenWatch, ami ívelt AMOLED-kijelzővel rendelkezik, és ebben mindenképp a Samsung Gear S-re hasonlít, viszont 320 x 320 pixeles felbontású és karcálló Gorilla-üvegborítást kapott képernyője mindössze 1,63”-es méretű.

asus-zenwatch-01

A kaszniban egy 1,2 GHz-es Snapdragon 400-as processzor bújik meg 512 RAM-os memóriával és 4 GB-os tárhelykapacitással megtámogatva. Szívritmus-monitorozó szenzorral is felszerelték, továbbá 9 tengely mentén működő mozgásérzékelője minden mozdulatunkat rögzíti, ezen felül Bluetooth 4.0-konnektivitással bír, óraszíja cserélhető és bőrből készült, víz- és porállóságát illetően pedig IP55-besorolással rendelkezik.

asus-zenwatch_03

Az alapértelmezett Android Wear-alkalmazásokon felül az Asus a gesztusvezérlésre helyezte a hangsúlyt, a ZenWatch kijelzőjén például egy egyszerű pöccintéssel feloldhatjuk a képernyőzárját egy telefonnak vagy tabletnek (Watch Unlock), dupla érintéskor egy-egy előre beállított alkalmazást nyithatunk meg rajtuk (Tap Tap), ha pedig letakarjuk az okosóra képernyőjét, akkor egész egyszerűen lenémítja a telefonhívásokat (Cover To Mute), sőt még egyes hangutasításokra is reagálni fog.

Asus_ZenWatch_04

Lítium-polimeres akkumulátora 1,4 wattórás kapacitással bír, és hozzávetőleg egy napig lesz üzemképes egy feltöltéssel, ám microUSB-port helyett egy külön hozzá kapható töltőállomással lehet csak tölteni. A karácsonyi időszakban megjelenő ZenWatch árát 200 euróra lőtték be (~63.000 Ft).