A TAG Heuer luxusmobilja napfénnyel töltődik

By  | 

 

meridiistinfinite

A TAG Heuer még 2008-ban rukkolt elő az első mobiltelefonjával, a 6.200$-ba kerülő Meridiist luxusmobillal (~1.37 millió Ft), és nagyon úgy tűnik, hogy a prémium karóráiról ismert svájci cég folytatni kívánja ezt a termékvonalat.

tag_heuer_meridiist_infinite-2

Az új Meridiist Infinite mobil a külsejét tekintve az előző modell egyenes folytatásának tűnik, ám rendelkezik egy innovatív extrával, ami még semelyik mai okostelefonban sem igazán terjedt el, ez pedig a beépített átlátszó napelemréteg.

TAG_HEUER_03

Az egyedülálló napelemes megoldás a Sunpartner Technologies úgynevezett Wysips technológiájára épül, amit a zafírkristályos üvegborítás és a 2.4 inches, 240 x 320 pixeles felbontású LCD képernyő közé tudtak bepasszírozni.

meridiistinfinite-1

A fotocellás felépítésű napelemréteg a természetes és a mesterséges fényt is képes begyűjteni és ezzel úgy tudjuk folyamatosan tölteni az akkumulátorát, hogy elviekben legalábbis örökké standy-by állapotban tudhatjuk a telefont, már ha meghatározott időszakokban kitesszük napozni.

TAG_Heuer_meridiist_02

 

Az 5-ös fokozatú titánból, szénszálból és gumiból készült Meridiist Infinite limitált példányszámban fog megjelenni valamikor idén júliusban, mindössze 1911 darab készül belőle, ára pedig az előzetes infók szerint a 7.000$-t fogja verdesni (~1.54 millió Ft).

2 hozzászólás

 1. István

  2014. április 10. csütörtök at 23:31

  Oké, valaki árulja el nekem, hogy ha adott egy kőgazdak ember, miért egy ilyen mobilra költi a pénzét és nem a legújabb Galaxy S-re/ iPhone-ra? Mivel jobb ez, mint azok? Mert nem a napelem miatt, pont nem ezen fog spórolni az illető. Mert Tag-Heuer és titánium bevonata van? A Nokia N82-őm volt ekkora, sokkal nagyobb tudással és még rosszul sem nézett ki. Ha erre a telóra nézek nem a luxus vagy a minőség (mint az órákban) hanem inkább egy katonai eszközt látok. De lehet, hogy egyedül vagyok.

  • dm

   2014. május 6. kedd at 13:57

   Egy szó: presztízs.