Furby második visszatérése

By  | 

Ki emlékszik a Furby-re? (Mo-n megvásárolható itt: Furby) Egy kis robot-plüssállatról van szó, ami ránézésre körülbelül egy tengerimalac és egy bagoly fura kereszteződésének tűnhet, azonban eléggé intelligens jószág, hiszen a környezetére reagálva járkál és táncol, néha etetni is kell, de ami legjobb benne, hogy beszél is. Először az úgynevezett Furbish nyelven osztja az észt, azonban ahogy “felnő” az idők során, megtanulja a gazdája szófordulatait és reagál is azokra. Talán minden idők egyik legtöbbet eladott gyerek (és talán felnőtt) játéka volt, még 1998-ban debütált az USA-ban, és csak az első három évben több mint 40 millió darabot szórtak el belőle nemritkán két-háromszoros árat is kicsengettek érte, annyira keresték.

Aztán szépen lecsengett a Furby-láz, legközelebb 2005-ben próbálta meg a Hasbro feltámasztani a márkát az Emoto-Tronic Furby sorozattal, anno még mi is beszámoltunk róla, átütő sikert viszont már nem értek el vele, pedig már megnövelt memóriávalarcmimikával és kifinomult hangfelismeréssel is rendelkezett, így nagyon változatos érzelmek kifejezésére volt képes.

A Hasbro most 2012-ben ismét elővette az aranytojást tojó szörnyecskét, ami ezúttal teljes átalakításon esett át és szinte semmiben sem hasonlít már idősebb tesóihoz. Ami rögtön szemet szúr, az szó szerint a két világító szeme, ami a testének majdnem a harmadát elfoglalja, ezek mellesleg műanyag öntvények helyett már igazi LCD-képernyők, amikből leolvasható mindenféle érzelem a dühtől kezdődően a sóvárgáson át egészen a sértett tekintetig, sőt hangulattól függően szivárványokat, békejelet vagy épp villámokat szór, miközben a Hasbro vezetőség szemében pedig dollárjelek pörögnek.

A testbeszéde megér egy külön misét, az még csak hagyján, hogy szinte folyamatosan jár a szája vagy csak épp kaját követel vele, a fül- és csípőmozdulatai nyomán komplett performanszokat is előad, főleg ha iPhone-ról vagy más eszközről meghallja a zenét, hangulatától függően egyből vagy csak némi ráhangolódás után elkezd bugizni. A beépített szenzorokat használva bármelyik porcikáját megérintve azonnal reagál, meg tudja különböztetni a simogatást például a csikizéstől, és még a farokhúzogatást is tolerálja egy rövid ideig.

Az új Furby nagyon díjazza, ha sokat beszélnek hozzá (akár más Furby-haverok), hiszen annál több szót épít be a szótárába (első körben angolul), viszont ha sokáig nem foglalkozik vele senki, egy idő után lehunyja a szemeit és sleep üzemmódba vált, ami különösen jól jöhet majd a kiidegelt szülőknek, OFF gombja ugyanis változatlanul nincs a jószágnak. Még külön iOS-alkalmazása is lesz a Hasbro régi-új kedvencének, iPad-en és iPhone-on például fordítani lehet a kezdetekben csakis Furbish nyelven halandzsázó plüssállatot, és jópofa funkcióként különböző kajákat lökhetünk át a tablet-képernyőről Furby szájába Bluetooth-kapcsolaton, ezt azonban szerencsére nem kell naponta megtennünk, hiszen etetés nélkül is megvan, nem úgy mint egy Tamagochi.

Videó a tovább után! Megvásárolható, megrendelhető itt: Furby

Kapcsolódó PazarSHOP termékek:

24 hozzászólás

  1. Tybor

    2012. július 16. hétfő at 17:12

    Huuurrá, egy ujabb hasznavehetetlen kütyü…