Távirányítós MINI-k fuvarozzák az elhajított gerelyt, diszkoszt, kalapácsot az Olimpián

By  | 

Láttunk már jó pár oda nem illő és erőltetett termékelhelyezést, filmekben, sporteseményeken, de a helyszínt is figyelembe véve a csatasorba állított MINI-k jól mutatnak a csarnokban.

Az Olimpián jó pár olyan sportág szerepel, ahol nehéz és veszélyes tárgyakat kell minél messzebbre dobi, legyen az gerelyhajítás (0,8 kg), súlylökés (7,26 kg), kalapácsvetés (7,26 kg) vagy diszkoszvetés (2 kg). Apropó gerely: Uwe Hohn 1984-es 104,80 méteres világcsúcsának hatására kicsit módosítani kellett (előbbre került a súlypontja és növelték a légellenállást), mivel ekkora dobástávnál megemelkedett a nézők sérülésének kockázata. Ez az új típusú gerely az eredmények tekintetében 10%-os  visszaesést hozott, valamint a gerely leérkezésekor a földbe fúródást is kedvezőbben befolyásolta.

Az idei londoni olimpián a dobások után távirányítós és nem is olyan kicsi, közel 1 méter hosszú, 1:4 arányú MINI modellek szállítják vissza az elhajított cuccokat. Az extra aksikkal felvértezett kisautók könnyedén szállítják a napfénytetőjükön keresztül bepakolt sokszor 7+ kg-os sporteszközöket. De azt azért nem mondhatjuk, hogy meg sem kottyan nekik a napi közel 6 km megtétele, hiszen minden 35 perc munka után 80 perc pihenésre, feltöltődésre van szükségük.

Ha megirigyeltük az olimpikonok hatalmas dobásait, és kedvet kaptunk mondjuk a diszkoszvetéshez, akkor első körben semmiképpen se a 2 kg-os sporteszközzel kezdjünk, egy frizbi is megteszi bemelegítésnek. Mondjuk a 33 cm átmérőjű, mindössze 162 grammos Aerobie pro ring frizbi (2990 Ft), mely szélcsendben akár 406 méterre is eldobható. Sőt, ha megdöntöd a 2003-ban felállított 406 m-es Guinness rekordot, akkor az Aerobie cég 1000 dollárral tesz gazdagabbá!


1 hozzászólás