Sphero BB-8 – megvásárolható az új Star Wars droid

By  | 

Igaz, hogy a Csillagok Háborúja VII. epizódja, Az ébredő erő csak valamikor decemberben (talán még Karácsony előtt) kerül a mozikba, de a hype-ot már tavasz óta építik. A Star Wars kampányban pedig nagy szerep jutott a BB-8 kódnéven futó droidnak. Mit futó! Gördülő.

sphero-BB-8-star-wars-droid_08

Alig, hogy megjelent az első Star Wars trailer, amiben BB-8 átviharzott a képen, mindenki elkezdett találgatni, hogy vajon hogyan valósították meg. Teljesen mechanikus? Esetleg teljesen számítógép generált CGI? Ha mechanikus, akkor hogyan oldották meg, hogy a fej, mindig minden irányba forgó gömb test tetején maradjon? A rajongók külön website-ot is indítottak a célnak. A pontos működést ugyan nem árulták el, de JJ Abrams rendező és a különleges effektek atyja Neal Scanlan megerősítették, hogy teljesen mechanikus szerkezetről van szó, amit később élőben is bemutattak a közönségnek.

bb8

Mostantól vége a hogyan működik találgatásnak, hiszen a Disney és a Sphero közreműködésében megjelent a filmbeli robot valós játék replikája. Aki nem sajnál beáldozni 149 dollárt (kb.41.900 Ft) azért, hogy szétszedje és ezzel esetleg használhatatlanná tegye az új Star Wars játékot, az most könnyedén megismerheti a részleteket.

sphero-BB-8-star-wars-droid_03

Persze áldozatot sem kell hoznunk a szétszedést megtette mindenki helyett a uBreakIFix csapata. Az alján egy kellj fel Jancsis nehezék, belül egy giroszkóppal stabilizált rendszer a fejet pedig egy erős mágnes tartja a helyén.

sphero-BB-8-star-wars-droid_04

A Sphero BB-8 mobilról irányítható, hatótávolsága 30 méter, aksija 60 percig bírja egy feltöltéssel. Be lehet állítani automatikus felfedezésre, manuálisan és szóbeli utasításokkal is vezérelhető, sőt még videóüzenetet is küldhetünk vele, amit virtuálisan (az app-on keresztül) a címzettnek a falra vetít a holografikus effektet imitálva.

sphero-BB-8-star-wars-droid_01

Karácsonyig érkezik a nagy Star Wars merhandising dömping élen a Millenium Falcon drónnal, de valószínűleg az okostelefonnal irányítható Sphero BB-8 droid marad a legnépszerűbb Ébredő Erő portéka.