Duo Pinball – Flipper kontroller iPad-hez

By  | 

Lehet Angry Birdsözni, meg Fruit Ninjában gyümölcsöket szeletelni, de amit soha nem fog visszaadni egy iPad finom érintőképernyője, az az igazi retró játéktermi hangulat, ahol nem kell kesztyűs kézzel bánni a kijelzővel, hanem erőből lehet püfölni a vandálbiztos fém gombokat, a flipperben a tilteléshez pedig teljes testtel neki kell feszülni, hogy a gép illetve a beszorult acélgolyó kibillenthető legyen.

A 80-as évekbeli Ataris,  játéktermi játékélmény újraélesztésére készült korábban az iPad-hez egy igazi arcade kiegészítő az iCade, most pedig azokat a flipperőrülteket vették célba, akik néha azért odacsapnának, de azért féltik a pár mm vékony deszkát.

A Duo Pinball tulajonképpen egy iPad-re szabott műanyag keret, amin egy golyókilövő csúszka, valamint két fizikai gomb kapott helyet az oldalán, hogy a flippereket ne az érintőképernyő bökdösésével mozgassuk, hanem a játéktermi hagyományoknak megfelelően oldalt püföljük.

Sajnos nem lehet róla elmondani, hogy sokoldalú lenne a használata, ugyanis csak és kizárólag a Pinball HD Collection nevű app-ra van optimalizálva a Duo Pinball, még a fejlesztő Gameprom cég többi játékához sem passzol, de cserébe 5 teljesen eltérő flipperpályán tesztelhetjük ügyességünket: Wild West, The Deep, Snow, DaVinci és Jungle Style.

A csatlakozás Bluetooth-on keresztül történik, ami azért is hasznos, mert a játékot így feleslegesen nem korlátozzák le vezetékek és kimenetek egy konkrét platformra, ennek köszönhetően a flipper-kiegészítő kompatibilis lesz a korábban megjelent iPad-verziókkal, az 5. és 6. generációs iPod Touch-okkal, valamint az iPhone-modellekkel is 3GS-től felfelé, ám az már más kérdés, hogy közel sem nyújt akkora játékélményt a nagy foglalatba behelyezett kisképernyős variáció, mint a 10 colos. A Duo Pinball kontroller közvetlenül megrendelhető lesz az Apple, az Amazon, a Target és a Best Buy weboldalán novembertől.

Kapcsolódó pazar SHOP portéka: