Az iPhone-tól még egy helikopter is szárnyra kap

By  | 

Szó szerint szárnyal az iOS-eszközökkel vezérelt gépek, játékok és egyéb kütyük piaca, ennek a szegmensnek a legújabb ilyen képviselője lesz a Helo TC, a Griffin cég legújabb App-vezérelt házi helikopterje. Az iPhone, iPad és iPod touch-tulajdonosok végre egy kézzelfogható szerkezet pilótájává válhatnak, az érintőképernyő segítségével repülésre bírhatnak egy mini helikoptert a saját nappalijukban vagy kertjükben.

Már egy félórányi töltés után közel 8 perces repülési időt tud produkálni a Helo TC, és a képernyő bökdösésével vagy az iOS-eszköz megdöntésével máris nyomhatók a légi performanszok, köszönhetően a giroszkópnak. Akinek esetleg elfáradt a keze, vagy egyáltalán nem szeretné sokáig egymaga irányítani a gépet, annak lehetősége van háromféle előre programozott repülési útvonal közül választani egyet, és nézni a légi parádét, vagy éppen a szomszéd elleni „merényletet”.

A cserélhető fő- és farokrészen lévő rotoroknak köszönhetően van rá esély, hogy nem minden penge fogja legyalulni a nappaliban a bútorzatot, valamint marad energia az 5 LED-lámpának is, ami az éjszakai röptetést segítheti jobban megvilágítani. A Helo TC karácsonyra kerül majd a boltokba, potom 50 dollárért (~9.500 Ft), ami totálkár esetén jobb választás, mint egy-két már meglévő repülő-mozgó iOS-kiegészítő (pl. a Parrot AR Drone esetében).

1 hozzászólás