Nyakbaakasztható Instagram kamera hipstereknek

By  | 

Teljesen indokolatlan, beteg és abszurd ötlet, hiszen egy olyan céleszközről, dedikált kameráról van szó, mely egy alkalmazás formájában pont a fényképezőgépek ellen ment, azokat próbálta valamilyen szinten kiváltani. Mióta pedig Cukorsüveg FB Márk hihetetlen 1 milliárd dollárt csengetett ki az Instagramért, azóta még nagyobb hype lett.

Az olasz Antonio De Rosa által megálmodott Instagram Socialmatic kamera életre kelti az alkalmazás ikonját és egy retrós elemekkel tűzdelt amúgy letisztult Apple designba testesíti meg a jelenleg legnépszerűbb virtuális fényképezőgépet.

A koncepció a tervezett funkciókkal sem bánik szűkmarkúan: 16 GB háttértár, WiFi és Bluetooth kapcsolat, 4:3-as érintőképernyő, 2 db cserélhető lencse, egy „sima” és egy 3D-s, webcam funkció, QR kód olvasó, optikai zoom, LED vaku.  A kamerában egy integrált nyomtató is helyet  kapna, így gyakorlatilag egy iPhone4 + Polaroid hibridről van szó.

A nyomtatott fotók hátulján megjelenik a készítő Instagram user neve és egy követő link QR kód formájában, mely QR kód egy másik kamerával szintén leolvasható. Az oldschool fotópapírok egy post-ithez hasonlóan ragasztócsíkkal vannak ellátva.

Az Instagram Socialmatic fényképezőgép egyelőre csak egy ellentmondásos, abszurd koncepció, ami a 3D rendereken egyébként elég jól néz ki ahhoz, hogy a valós haszon teljes hiányának ellenére valaki mégis megvásárolja, ha netalán megvalósulna.

Még több kép a Facebook galériában: Pazar Cuccok Facebook