Playstation Vita – második generációs PSP

By  | 

A Sony a múlt heti E3-on végre lerántotta a leplet az eddig csak NGP-nek (Next Generation Portable) emlegetett következő hordozható kézikonzoljáról: a végleges neve PlayStation Vita lett. A konzol érintőképernyőt, két touchpad-et, duál kamerákat, OLED képernyőt, GPS-modult, hattengelyes mozgásérzékelőket és egy háromtengelyes iránytűt fog kapni, és persze netezni is lehet rajta.

A Vita életet jelent amúgy, a Sony szándékai szerint az új kézikontol gyakorlatilag összemosódik majd a mindennapi életünkkel. Egyelőre homály, hogy a játékokon kívül milyen jelentős befolyása lenne az életünkre, de tény, hogy két közösségi funkciót is kifejlesztenek a felhasználói élmény fokozására: a Near alkalmazással például egymás pontjait és trófeáit hasonlíthatjuk össze, míg a Party szolgáltatás használatával a játékosok egymással tudnak csevegni a PlayStation Network-ön keresztül egy külön headset segítségével.

Sokan várták, hogy videó-kimenetet fog-e kapni, de valószínűleg ez kimarad a funkciókból, mint ahogy a 3D-t sem nagyon erőltették, inkább a többi játékfunkcióra és alkalmazásra helyezték a hangsúlyt. Kétféle változatban lesz kapható a PlayStation Vita, a sima wi-fis verzió 249 eurót kóstál majd, míg a 3G-s modell 299 eurós árcetlit kap majd Európában, és a megjelenésére sem kell sokáig várni, karácsonyra már a boltokba kerül. Videó a tovább után!9 hozzászólás