A digitális kocka el van vetve

By  | 

Aki szokott társasjátékkal játszani, az gyakran szembesülhet azzal, hogy azok számítógépre, konzolra vagy éppenséggel tabletre adaptált változata már közel sem ugyanazt az élményt nyújtja, mint az asztali verzió, és a legtöbb játéknál elmaradhatatlan dobókockás dobás feelingje is hiányzik, helyette csak mindenféle véletlenszám-generátorokat és animált kockákat kapunk. Nos ezt a hiányérzetet próbálja meg orvosolni a DICE+ digitális dobókocka, ami első ránézésre csak annyit csinál, hogy dobás után kigyulladnak a LED-es háttérfényei, azonban egész komoly szerkezet bújik meg benne.

Olyan belső szenzorok foglalnak benne helyet, amelyek érzékelik a forgás idejét és szögét (egy minimális érték elérése szükséges ahhoz, hogy a kocka a dobásként „igazinak” fogadja el), valamint csalás elleni mód is működik benne, vagyis hajítás után közvetlenül nem mozdíthatjuk el csak úgy, pláne nem Ocean’s 13-szerűen, mert akkor bevágja a durcát. Egy szimpla 180 fokos fordítástól már aktiválódik is, utána pedig Bluetooth 2.1-es EDR-kapcsolaton keresztül kizárólag bizonyos játékszoftverekkel kommunikál, elvileg tableten kívül asztali gépekkel és mobiltelefonokkal is, és operációs rendszerekben sem válogat különösebben, iOS és Android éppúgy megfelel neki, mint Windows és Linux-környezet.

Méretben kissé nagyobb a szokványos kockáknál, 26 mm-es és 25 grammot nyom, és persze szokni kell azt is, hogy rendszeresen tölteni kell micro USB-töltővel, bár 20 percnél több nem kell neki, azzal elvan közel 20 órán keresztül.

Még idén az E3-on debütálhat a DICE+ 30-40$ dolláros árcímkével (~6.500-8.800Ft), addig is a tovább utáni videóban megtekinthető a kocka használat közben, egy „Ki nevet a végén?” parti kellékeként.