Családi társasjáték génlaborral és vírustámadásokkal

By  | 

Egyes társasjátékok nemcsak szórakoztató célzattal kerülnek forgalomba, hanem néha valamilyen használható tudást és szemléletmódot is igyekeznek fű alatt belénk verni. Ott van például a Betűtorony és a Scrabble a nyelvkészég fejlesztésére, vagy a Gazdálkodj Okosan és a Monopoly, melyekkel közgazdasági és ingatlanberuházási stratégiákban szerezhetünk némileg kétes tapasztalatokat.

Ugyanakkor biomérnöki témában még nemigen találkoztunk táblás játékokkal (talán a Trivial Pursuit-féle kvízjátékon kívül), de hiánypótló alkotásnak máris itt a Strain társasjáték. A „Törzs” névre hallgató készségfejlesztő játékot már 10 éves kortól ajánlják, és elsősorban arról szól, hogy miként fejlesszünk ki különböző mikroorganizmusokat, amik a legellenállóbbak lesznek a külső behatásokkal szemben és a legerősebbek maradnak a játék végéig.

Miközben citoplazmákkal és sejtmagokkal építgetjük saját részecskénket, az ellenfelek folyamatos vírustámadásokkal és láncreakciók indításával kísérlik meg szabotálni génlaborunk fáradságos tevékenységét, ami annak függvényében lesz hatásos, mennyire ellenálló elemekből tevődik össze a petri-csészénkben nevelt kis jószágunk. 3-7 játékos, azaz genetikus-jelölt versenghet a tökéletes organizmus megalkotásáért (vagy éppenséggel egy tömegpusztító vegyifegyver kifejlesztéséért) átlagosan 60 perces játékidő mellett. A Strain már kapható a boltokban (egyelőre küföldön) 25 dolláros áron (~6.000 Ft).

4 hozzászólás