Android Wear-es okosóráról vezérelhetőek az új Hyundai BlueLink autók

By  | 

A viselhető technológiákat már az autógyártók is kezdik a magukénak érezni, többek közt a Nissan és a BMW is próbálkozott már okosórák bevonásával, most pedig a Hyundai is bemutatta saját Android Wear platformon műkődő okosóra-alkalmazását a CES-en. Tulajdonképpen a már létező BlueLink okostelefonos applikációt bővítették ki okosórás funkciókkal, ám így lehetőség lesz a Hyundai autóit csuklóról is irányítani, és ezzel a mobilt iki is válthatjuk a vezérlésben.

Hyundai Blue Link Smartwatch App

A 2015-ös új modellek (Genesis, Sonata és Azera) irányítására is alkalmas BlueLink Smartwatch app egész sor parancs kiadására alkalmas még úgy is, hogy meg sem érintjük az órát, ugyanis hangvezérléssel is működnek az utasítások: beindíthatjuk a motort és le is állíthatjuk, az autózárat ki/be kapcsolgathatjuk, felnyomhatjuk a fényszórókat és rádudálhatunk a szembe jövőkre, lerobbanás esetén csuklóból riaszthatjuk a sárga angyalt, sőt a ‘Find my Car’ jeligére azonnal megnyitja a telefonon a Google Maps-et és elnavigál minket a kocsiig, bárhol is hagytuk.

hyundai-bluelink-watch-005

hyundia-android-wear-150104-remote-start

Egy Androidos okostelefon nem árt a zsebben, amire Bluetooth-on keresztül rácsatlakozhat az Android Wear-es óra, és bár ugyanolyan könnyű ellopni az órát, mint mondjuk a slusszkulcsot, extra biztonsági lépésként csak egy négyjegyű PIN-kóddal bírhatjuk működésre. Az alkalmazás frissítése az év elején érkezik majd, addig pedig nincs is más dolgunk, mint beszerezni egy BlueLink rendszert használó Hyundai-kocsit és egy Android Wear-t futtató okosórát, például egy Moto 360-at.

hyundai-android-wear-882x571