Okosgrillsütővel semmit sem égetünk oda – Lynx Smart Grill

By  | 

Tavasszal már jópáran kezdenek kerti mulatságokat szervezni, ilyenkor előkerülnek a grillsütők is, ám a háztartási eszközökre specializálódott Lnyx egy különleges darabbal igyekszik megkönnyíteni a hobbiszakácsok dolgát. A Smart Grill az idei CES-en debütált legelőször, és egy vadonatúj koncepciót próbál meghonosítani a konyhai eszközök piacán.

lynx_grill7_big

A hangvezérléssel működő grillsütővel rengeteg időt megspórolhatunk, mivel általában csak sok gyakorlással és kísérletezgetéssel jutunk el egy-egy jól bevált fogásig, helyette elég lesz a sütő által feltett pár kérdésre válaszolni (pl. milyen húst sütünk, mennyire legyen átsülve), a munka nehezét pedig elvégzi helyettünk a masina.

lynx_grill4_big

A My Chef fantázianevű interfésze hanggal aktiválható, amin keresztül a kezdeti lépések után recepteket és instukciókat kérhetünk le az adatbázisából, sőt azt is megmutatja nekünk, hogy pontosan hova érdemes a különböző húsokat és zöldségeket a rácsra helyeznünk.

lynx_grill1_big

A begyújtástól kezdve még a húsok forgatását is elvégzi helyettünk, ám szerencsére van lehetőségünk belenyúlni és egyéni fűszerezéssel feldobni az egész kompozíciót. A legjobb az benne, hogy akár le is heveredhetünk a nyugágyba, mert amint kész a sütés, vizuálisan vagy hangjelzéssel úgyis figyelmeztet a Smart Grill, sőt még SMS-t is küldeni fog, így minimálisra csökken a túlsütés vagy odaégetés kockázata.

lynx_grill8_big

A hozzá tartozó okostelefonos alkalmazáson nyomon lehet követni a sütési időt és a hőmérsékletet, de ha még el is feledkeznénk a kertben készülő ebédről, egy biztonsági beállításként 30 perc után automatikusan leáll a grillsütő, amennyiben ez idő alatt nem kap semmilyen további utasítást.

lynx-grill-2_big

A Smart Grill-ből egyelőre csak prototípus készült, az első igazi példányára 2015-ig még várni kell, viszont nem lesz valami olcsó, ha abból indulunk ki, hogy a Lynx jelenleg 3.799$-ért is kínál prémium kerti grillsütőket (~840.000 Ft).

lynx-outdoor-kitchen-lakeside