Canon Vixia Mini – Zsebkamera önjelölt sztároknak

By  | 

Ránézésre, mint egy zsebprojektor, valójában csak egy mini kamera. Létjogosultsága megkérdőjelezhető, hiszen minden okostelefonban ott lapul a funkció, fotózhatjuk, filmezhetjük magunkat, laptopunkon ott a webkamera, ha pedig búvárkodni szeretnék vagy a hegyről rombolnánk le bringával vagy boardon, akkor pedig a hasonló árkategóriában futó GoPro nyújthat többet.  A Canon legújabb hordozható minikameráját, a Vixia Mini-t leginkább saját magunk videózására hozza forgalomba hamarosan. Zsebben is bőven elfér majd és a kicsit elkopott „csinálj sztárt saját magadból” szlogennel promótálják majd wannabe Justin Biebernek.

Canon-VIXIA-Mini

A mindössze 160 grammos zsebkamerán egy 2.7 inch-es LCD-érintőképernyő is helyet kapott, ami 170 fokban elfordítható akár magunk felé döntve, vagyis folyamatosan láthatjuk az anyagot, miközben magunkat vesszük, a felvétel minősége pedig a webkamerás szinttől a full HD-ig terjedhet.

VIXIA_Mini_1_620x443

A wifis képesség leginkább a távoli eléréshez ideális, okostelefonon rácsatlakozhatunk és vezérelhetjük a Canon CameraAccess2 app segítségével (első körben iOS-en és Android-on), és más eszközökre továbbíthatjuk a felvett anyagot, ami egyrészt lehet mp4 formátumú videó vagy akár az érzékeny CMOS-szenzorokkal lőtt 12,8 megapixeles minőségű fotósorozat is.

vixen-or-whatever

Van lehetőség a microSD-kártyára elmenteni a felvételt, de landolhat rögtön Facebook-on és Youtube-on, maga a felvétel pedig a f2.8-as 16.8mm-es halszem optikával készül igény szerint Slow Motion üzemmódban (VGA-ban 1/4x, 720p-n 1/2x sebességen), illetve Fast Motion-ben 2-szeres és 4-szeres gyorsításban.

VIXIA_Mini_6_620x443

Hogy konkrétan hová és milyen célból lehetne becsúsztatni (akár észrevétlenül is) a kamerát, arra a Canon kissé naívan a hobbifilmezés, egy jól sikerült főzőcskézés blogra posztolását és zenés oktatóvideók készítését említi, de egyéb „home videókhoz” inkább nem adnánk további tippeket, mindenesetre a sztárcsinálásnak ára van: a Vixia Mini-t 300$-ért vesztegetik majd szeptembertől (~67.500 Ft), sőt Európában Legria Mini néven fogják árusítani valószínűleg még drágábban, 329 euróért (~98.000 Ft).