Firefox mobilok olvasói tesztelésre + 250.000 Ft díjazású fejlesztői pályázat

By  | 

[Egyed Gábor] Bő két hete, talán már három is, kaptunk két Firefox OS-t futtató Geeksphone mobilt tesztelésre. Egy Keon és egy Peak érkezett a csinos újrapapír dobozokban. Mi viszont sajnos időkapuba kerültünk és bár pár napra ugyan beköltöztünk mindkét készülékbe, a részletes tesztet és véleményünket azóta sem sikerült egy posztba önteni. Így úgy döntöttünk, hogy a telókat kiadjuk érdeklődő olvasóknak tesztelésre!

firefox_keon

Ehhez jön még a Mozilla és a Telenor által meghirdetett alkalmazásfejlesztői pályázat ahova öt különböző kategóriában várják a nevezéseket szeptember 8-ig, a kategória-győzteseket pedig 250.000 Ft-tal jutalmazzák. A szervezők reményei szerint a pályamunkák segítenek megmutatni a  Mozilla által épített újszerű mobil-oprációs rendszerben rejlő lehetőségéket és a hozzá társuló felhasználói élményt.
A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: Bodnár Csaba (Mobilarana.hu), Dojcsák Dániel (HWSW.hu), Lippai Gergő (Magyar Mozilla Közösség), Szalai Kálmán (Magyar Mozilla Közösség) és Májer Bálint (Telenor).

firefox_peak

A telók tesztelésre történő igénylésének nem feltétele az alkalmazásfejlesztői pályázaton történő indulás, csak egy plusz lehetőség azoknak, akik a fejlesztést a Developer Preview státuszban lévő készülékeken is kipróbálnák. A készülékeket összesen 2+2 főnek, 1-1 hétre tudjuk kiadni kipróbálásra, a személyes véleményeket, tapasztalatokat pedig szívesen fogadjuk és akár le is közöljük a tesztelő hozzájárulásával, az építő kritikákat, javaslatokat pedig visszacsatornázzuk a Mozzilla felé.
A mobilokat a Facebook galéria megfelelő készülékfotójának “tesztelném” kommentelésével lehet igényelni. Az első körben kiválasztott két fővel már holnap, szerda nap végéig felvesszük a kapcsolatot. A szerencsés jelöltek még a hétvége előtt átvehetik a tesztkészülékeket az üzletben.

1 hozzászólás