Apogee Duet 2 – Mac-ből profi hangstúdió

By  | 

Az etalonnak számító konvertereiről és hangkártyáiról ismert Apogee piacra dobta a Mac-esek körében legnépszerűbb modelljének a Duet-nek a továbbfejlesztett változatát. Nem csak ráncfelvarrásról van szó, az Apogee Duet 2 szinte szinte minden paraméterében felülmúlja elődjét, bár, ami a dizájnt illeti a teljesen fehér előd nekem valamivel jobban bejött. A Duet egyébként több iparági elismeréssel büszkélkedhet és számos Grammy-győztes dal rögzítésénél is használták.

Ami az adatátvitelt, kapcsolódást illeti FireWire helyett a Duet 2 USB 2.0 porton csatlakozik a Mac-re. Az A/D és D/A konverterek pedig a halandók számára elérhető legmagasabb színvonalon dolgoznak, kompromisszumok nélküli stúdió minőséget biztosítnak a maguk 192kHz / 24 bit mintavételezésével.

Legyen szó vokál, gitár, dob, basszus, szintetizátor vagy bármilyen már forrásból történő hangrögzítésről vagy zeneszerkesztésről vagy csupán zenehallgatásról az Apogee Duet 2 minden téren megállja a helyét. Mellette hatalmas előnye, hogy a kis dobozt bárhova magunkkal vihetjük, a mobil hangstúdió bárhol készen áll és az USB csatlakozásnak hála konnektorra sem lesz szükségünk, ameddig a Mac bírja.

Ha stúdiómunkáról, zeneszerkesztésről van szó használhatjuk bármelyik Core Audio kompatibilis szoftvert pl: Garageband , ProTools, Logic, Ableton Live, Cubase stb. A világszínvonalú mikrofon előerősítők tökéletes hangrögzítést biztosítanak, az előlapi Gain-t 0-75dB tartományban tekergetve mindenhol biztosított az ultra-alacsony zajszint, de mellette a részletek tökéletes rögzítése is. Az színes OLED kijelzőn pedig folyamatos vizuális visszacsatolást is kapunk. Emellett két érintőgombot is találunk a kijelző alsó sarkaiban, melyekre tetszés szerinti funkciókat konfigurálhatunk be.
Árcetli: $595-ért (115 000,- Ft) érkezik április végén.

6 hozzászólás

 1. daninet

  2011. április 4. hétfő at 10:12

  eléggé bazári megoldás ez a speakon csati :D
  jónak tűnik, bár szerintem itt elsősorban a márkát is meg kell fizetni van olcsóbban is ilyen..

 2. Tzu

  2011. április 4. hétfő at 11:00

  Az egy XLR-6.3 Jack kombó csati nem speakon :3
  De lehetne azért vastagabb az a kábel :P

 3. daninet

  2011. április 4. hétfő at 11:34

  http://www.google.com/images?client=opera&rls=hu&q=speakon&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=hu&tab=wi

  az egy speakon XLR-ben 3 tüske van.. továbbra sem értem mit kezd a speakon-al amikor abban nem alacsony áramú jel megy

 4. Primary

  2011. április 4. hétfő at 15:55

  mellesleg valószínűleg akkora áram fog áthaladni rajta, hogy kell a Speakon, nem erőstő ez.

 5. Dru

  2011. október 7. péntek at 22:50

  ecsém ezt már a jóval olcsóbb usb-hangkártyák simán produkálják (SŐT)
  amúgy mit akartok a speakonnal, az egy hangfalkábel csatlakozója……. ezen az eszközökön meg mikrofon / jelkábel csatik vannak…. két XLR-Jack kombó + két Jack